NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Sprijin pentru elevii în risc de abandon şcolar din Târgu Frumos

70 de elevi în clasele I-VIII ale Şcolii Gimnaziale „I. Creangă” Târgu Frumos aflaţi în risc de abandon şcolar vor fi ajutaţi prin proiectul „Fiecare elev în şcoală!”.

De asemenea, vor fi sprijiniţi şi părinţii acestora, dorindu-se implicarea lor în susţinerea copiilor pe parcursul şcolar, dar şi cadrele didactice, care vor învăţa tehnici de comunicare asertivă şi valorizare a elevului în procesul educaţional. 

În oraşul Târgu Frumos, în anul şcolar 2013-2014 au abandonat şcoala 47 elevi, faţă de 28 elevi, în anul şcolar precedent, creşterea alarmantă a abandonului şcolar de 24,9 %, din care 73% sunt elevi de etnie romă”, argumentează iniţiatorii proiectului.

 Activităţile se desfăşoară în perioada 1 aprilie 2015-20 aprilie 2016, acestea constând într-un program de învăţare asistată. Proiectul a fost derulat de Organizaţia Femeilor Târgu Frumos în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Şcoala Gimnazială „I. Creangă”, Unitatea Administrativ Teritorială Târgu Frumos. Acesta are o valoare de 162.433 euro, din care 146.165 euro finanţare nerambursabilă prin granturile SEE 2009-2014. 

sursa ziarulevenimentul.ro

sursa foto Cronicadeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Ei sunt vocea elevilor din judeţul Iaşi

Ema Roman

Un reputat profesor ieşean pune degetul pe “rana” învăţământului românesc

Redacția

Bacalaureat 2018. Astăzi încep probele de evaluare a competenţelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site