NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Misterul stâncii din România, care se mişcă singură noaptea. Fenomen bizar sau iluzie optică? (VIDEO)

O stâncă înaltă, numită „Piatra dracului”, stă înfiptă straniu pe un platou montan, la câţiva kilometri de staţiunea Durău, din judeţul Neamţ. Localnicii spun că această piatră îşi mută locul în fiecare noapte pentru că dracul o ia în spate şi vrea să fugă cu ea. Legenda mai spune că e rezultatul unui pariu între Dumnezeu şi diavol.

 

La confluenţa Bistricioarei cu Bistriţa, în locul numit de localnici Gura Largului, în comună nemţeană Poiana Teiului, dreapta ca un turn, se afla o stâncă solitară, care parcă vrea să ajungă la cer.

Legenda spune că ciudata apariţie e rezultatul unui pariu dintre diavol şi Dumnezeu. Dracul s-a lăudat că va fura o stâncă sacră de pe vârful Ceahlăului până în zori şi va deveni stăpân peste omenire, care începuse să încalce poruncile lui Dumnezeu. Desprinzând stânca, a plutit o clipă deasupra Ceahlăului. Dar când se îndrepta spre gura Bistriţei, s-a auzit cântecul cocoşilor.

Diavolul s-a cutremurat, şi-a descleştat ghearele şi stânca a căzut în ape. Localnicii spun că această stâncă se mută noaptea ori spre stânga, ori spre dreapta, pentru că diavolul nu a renunţat să încerce să o ia şi să o ascundă în adâncurile apelor, ca să ia lumea în stăpânire. Dar nu poate decât s-o urnească câţiva centimetri.

Una din explicatiile logice ale faptului că stânca chiar isi schimba locul ar fi ca e vorba de o iluzie optica indusa de marirea sau micsorarea debitului de apa, care da impresia ca stanca se afla mereu in alt loc. Insa nimeni nu a incercat sa lumineze acest mister prin metode stiintifice.

 

 Sursa: realitatea.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

„Vezi cine ţi-a vizitat profilul de Facebook”. Aplicaţia MINCINOASĂ care îţi poate fura datele personale

Redacția

STUDIU. Suplimentele de vitamina D nu ajută la tratarea sau la prevenirea COVID-19. Excesul, în schimb, poate fi periculos

Redacția

Kendama, scurtă istorie a jocului care a cucerit lumea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site