NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Minivacanţa de Rusalii. Câte zile libere vor avea românii

După vacanţa de 1 Mai, românii se pregătesc de o nouă minivacanţă. Bugetarii vor avea trei zile libere la sfârşitul acestei luni. Potrivit Codului Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii, respectiv 31 mai şi 1 iunie, sunt considerate zile de sărbătoare legale libere. Astfel, bugetarii vor avea un weekend prelungit.

Rusaliile, cunoscute și drept Pogorârea Sfântului Duh, reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.

 RUSALII: Semnificație

  

 În Vechiul Testament, Rusaliile sunt, la început, o sărbătoare agricolă de bucurie a evreilor, în care se oferă pârgă din roadele pământului, numită și „Sărbătoarea săptămânilor” Șavuot. Mai târziu, ajunge o aniversare a Legământului, care fusese încheiat la 50 de zile de la ieșirea din Egipt. Și Rusaliile creștine au legătură cu Legământul, fiind o sărbătoare a încheierii lăuntrice a Noului Legământ al harului și iubirii, prin coborârea Sfântului Duh. Rusaliile reprezintă și consacrarea solemnă a Bisericii întemeiate de Iisus Hristos. Duhul Sfânt nu este dăruit numai Bisericii în ansamblu, ci și fiecărui creștin în parte, cu darurile sale. Minunea Rusaliilor de la Ierusalim se continuă în Biserică, aducând rod în taina Sfântului Mir. De aceea, Rusaliile sunt și o sărbătoare de mulțumire pentru harul Mirului.

 realitatea.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

VIDEO: Români sechestrați în ferma de sparanghel din Germania, actele oprite de angajator: „Primiți buletinele când plătiți 300 de euro”

Redacția

Vizierele protejează mai bine decât măștile, spun specialiştii

Redacția

În ce condiții ar putea fi anulate amenzile uriașe date în baza ordonanțelor militare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site