RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Minivacanță de 5 zile în decembrie 2022: Guvernul a decis ca 2 decembrie să fie zi liberă

Guvernul a stabilit ca 2 decembrie 2022 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi. Scopul este de a face punte între zilele libere de 30 noiembrie și 1 decembrie și weekend.

Este vorba de o zi de vineri care se situează între o zi de sărbătoare legală şi o zi de repaus săptămânal.

„Avem o prevedere în Codul Muncii care ne spune clar că, pentru predictibilitate pe parcursul anului, în luna ianuarie să aprobăm o astfel de hotărâre de guvern. Practic nu am făcut astăzi decât să respectăm Codul Muncii”, a precizat ministrul, la o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Budăi a estimat că nu vor fi declarat alte “punţi” în acest an, care să lege zile libere.

  

El a apreciat că declararea unei zile libere trebuie analizată atât din perspectiva angajaţilor, cât şi a patronatelor.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a figurat proiectul de hotărâre care vizează stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2022. Conform acestuia, se propune ca ziua de 2 decembrie 2022 să fie declarată zi liberă, întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală şi perioadele de repaus săptămânal, conform legii.

digi24

Related posts

Un bâtrân vrea să mute osemintele rudelor decedate, din cimitirul Gâștești în propria grădină, după ce preotul ar fi încuviințat distrugerea locului de veci. Preotul neagă acuzele

Răzvan Grecu

Situație disperată pentru o familie din Hălăucești, care a rămas pe drumuri. „Bolțarul tău face casa lor”!, campanie inițiată de Școala „Vasile Alecsandri” din Mircești

Oana Cordoneanu

Alarmant! A scăzut considerabil vârsta celor care fac accident cerebral

Redacția
Încarcă...