NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministrul muncii: „Spre un milion” de români s-au întors în țară din cauza pandemiei

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a spus marți seară la Digi24 că „spre un milion de români” s-au întors în țară din cauza pandemiei de coronavirus.

„Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activitățile sezoniere”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată câți români s-au întors din străinătate din  cauza pandemiei. 

„Sunt unii care pot să se înscrie la sistemul de șomaj, dacă îndeplinesc condițiile. Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri – pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiții abuzive din partea angajatorilor în străinătate – și pregătim o ordonanță de urgență care va intra în ședința de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care să întărim legătura dintre agențiile de plasare a forței de muncă și angajații care pleacă în străinătate, să creștem gradul de conștientizare și de informare cu privire la condițiile de mună în străinătate”, a completat ea.

Întrebată ce cifră estimează cu privire la numărul de români întorși în țară din cauza pandemiei, ministrul muncii a spus că „sper un milion”.

  

digi24

Advertisements

Related posts

PMP prinde un loc în viitorul Consiliu Local. Iată componența și numele posibilului viceprimar!

Marius Parteni

Raportul Poliției Locale: Lorimer a făcut un bine municipalității atunci când a amenajat o parcare pe domeniul public

Răzvan Grecu

Nervi în trafic, pe strada Grădiniței! Echipajele de intervenție își fac loc cu greu!

Marius Parteni
Încarcă...