RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Energiei: În 2027 ar trebui să intre primele molecule de gaz din Neptun Deep / Sunt între 100 şi spre 200 de miliarde de metri cubi acolo

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunţat că în 2027 ar trebui să intre primele molecule de gaz din Neptun Deep şi a menţionat că acesta este cel mai important zăcământ pe care România îl are. El a precizat că acolo sunt între 100 şi 200 de miliarde de metri cubi şi ţara noastră îşi va dubla astfel producţia de gaze, potrivit News.ro.

Instalații depozit de gazeFoto: Šálek Václav / ČTK / Profimedia

Burduja a fost întrebat despre miliardele de euro pe care România le pierde deoarece întârzie exploatarea gazelor din Marea Neagră:

  

“Avem un perimetru în Marea Neagră, exploatat de Black Sea Oil & Gas, companie americană. De acolo, în Sistemul Naţional de Transport intră cam un miliard de metri cubi pe an. Asta înseamnă 10% din tot ce produce România. Şi intră, sunt o sursă importantă. Apoi, avem proiectul Neptun Deep. Decizia finală de investiţii în Neptun Deep s-a luat când aveam o săptămână, două de mandat şi OMW Petrom, respectiv RomGaz, partener 50% – 50%, au spus să începem proiectul, iar proiectul curge.

Pe calendarul actual, în 2027, ar trebui să intre primele molecule de gaz din Neptun Deep.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cât de gratuite sunt serviciile gratuite ale Facebook și Instagram?

Redacția

Reacția Gabrielei Szabo după ce Nicușor Dan a demis-o de la conducerea CSM București

Redacția

Press report: ​​Doi medici de top din Iași își pansează orgoliile în Justiție în timp ce pacienta era să moară. Profesor în SUA, membru în comisia care a decis că Bode a plagiat: „Dacă n-ai nimic original de adăugat, nu te face de rușine!” . De ce suntem atât de supărați în vacanțe exotice

Redacția
Încarcă...