NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Miniştrii de Externe ai UE discută luni situaţia europeană de securitate

Potrivit unui comunicat de presă, miniştrii europeni de externe vor discuta despre situaţia europeană de securitate, precum şi despre evoluţiile din Libia şi Siria. La reuniune va participa, prin sistem videoconferinţă, secretarul de stat al SUA Antony Blinken. 

Discuţia privind situaţia europeană de securitate are loc în continuarea dezbaterilor de la reuniunea informală (de tip Gymnich) a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care a avut loc la Brest, Franţa, în perioada 13-14 ianuarie 2022. Ministrul Bogdan Aurescu va reitera principalele poziţii ale României în actualul context, cu accent pe importanţa unităţii UE, în baza principiilor şi valorilor comune, şi a continuării pregătirii de măsuri ferme şi credibile de descurajare a Rusiei, concomitent cu consolidarea rezilienţei Ucrainei şi a celorlalţi parteneri din Vecinătatea Estică. Va reitera nevoia de dezescaladare concretă a situaţiei de securitate, precum şi necesitatea pregătirii unui set robust de măsuri restrictive (sancţiuni) ca instrument la dispoziţia UE pentru descurajarea Moscovei. Va sublinia importanţa continuării unei coordonării strânse cu SUA, NATO şi Regatul Unit, inclusiv în domeniul comunicării strategice, mai arată sursa citată. 

Advertisements

De asemenea, în cadrul schimbului de opinii cu secretarul de stat SUA Antony Blinken, ministrul Bogdan Aurescu va saluta frecvenţa şi substanţa consultărilor aprofundate la nivel transatlantic,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Noi beneficii pentru bugetari: lefuri mărite, sporuri şi acces uşor la noi funcţii

Redacția

Lula da Silva a anulat privatizarea marilor companii de stat braziliene, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras

Redacția

Rusia este pe cale ”să realizeze costul real al războiului” (negociator ucrainean)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site