NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Meteorologii prognozează ploi însoţite de descărcări electrice, de la sfârşitul acestei săptămâni

Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni o vreme în general caldă, însă vor exista şi perioade în care ploile însoţite de descărcări electrice îşi vor face apariţia la nivelul întregii ţări.

Astfel, în intervalul de prognoză 6-10 mai, temperaturile medii se vor menţine în jurul valorilor de 27 de grade Celsius, dar începând de sâmbătă şi până la jumătatea săptămânii viitoare, precipitaţiile îşi vor face apariţia iar mercurul din termometre va coborî cu 6-7 grade Celsius.

 În Moldova, până în data de 10 mai, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calda, cu medii în jurul a 25 de grade Celsius. Între 11 şi 15 mai, pe fondul răcirii treptate a vremii, acestea vor coborî până la 19 grade, iar din 16 mai şi până pe 19 mai vor oscila între 20 şi 23 de grade. În această zonă, minimele nocturne se vor situa în jurul celor normale pentru primele două decade ale lunii mai şi vor fi cuprinse între 9 şi 12 grade. Aversele pe arii mai extinse, însoţite de descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie după data de 12 mai, fiind posibile şi cantităţi mai însemnate pe 14 mai.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Camerele de supraveghere ce vor fi montate în zona vale privite ca „un polițist” de care comunitatea are nevoie în lupta cu infractorii

Marius Parteni

Personalul de la EcoSalubritate așteaptă scuze publice de la consilierul PSD care i-a catalogat drept curve

Marius Parteni

Noxele emise de maşini vor fi testate din mers

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site