RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Medicamente compensate fără adeverință de la ANAF

Pensionarii cu venituri de până la 700 de lei nu mai trebuie să prezinte la medic adeverinţă de la ANAF pentru a primi reţete compensate cu 90%.

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate spune că este suficientă o simplă declaraţie pe proprie răspundere asupra veniturilor. Medicii de familie sunt însă sceptici. Ei se tem de eventuale sancţiuni după ce unii dintre ei au fost puşi să plătească din propriul buzunar contravaloarea medicamentelor decontate pe declaraţii false.

Pensionarii s-au săturat să facă drumuri la Finanţe pentru a demonstra o dată în plus că au venituri mici, aşa că au făcut sesizări la Casa de Asigurări de Sănătate. Răspunsul a venit rapid.

  

Facem un apel către medicii de familie să nu mai solicite pensionarilor cu pensii de până la 700 de lei pe lună această adeverinţă de la Finanţe”, a anunțat Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş.

Medicii au folosit şi anterior varianta declaraţiei pe proprie răspundere, tot la recomandarea Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, însă au avut de pierdut. Doar în Timiş, 140 de medici de familie au fost puşi să plătească medicamentele luate de pensionarii care declaraseră în fals venituri sub pragul de 700 de lei. Preşedintele CNAS spune că această situaţie nu se va mai repeta.

„Medicul de familie poate sta liniştit, nu va avea nicio repercusiune, dacă cumva aceea declaraţie este falsă şi se va dovedi că mai are şi alte venituri”, a afirmat Cristian Buşoi, preşedintele CNAS.

Dacă vor fi sancţionaţi din nou pentru prescrierea de reţete fără adeverinţe de venit, medicii de familie susţin că vor da în judecată Casa de Asigurări de Sănătate pentru a-şi recupera banii.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Cel mai important show aeronautic din Moldova

Redacția

Pompierii voluntari din judet se intrec intr-un concurs organizat de ISU

Redacția

Noi mobilizări ale pășcănenilor pentru refugiații din Ucraina!

Redacția
Încarcă...