NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Măsură inedită în Norvegia: cei născuţi după acest an nu mai au voie să fumeze

Proiectul ar urma să intre în vigoare în anul 2018. În încercarea de a elimina fumatul până în anul 2035, Asociaţia Medicală Norvegiană susţine interzicerea vânzării de produse fabricate din tutun către cetăţenii născuţi după anul 2000. Demersul este realizat în special pe lângă guvernul de la Oslo.

  

 

Specialiştii norvegieni susţin că accesul la produsele din tutun nu reprezintă un drept fundamental al omului. „Ştim cu siguranţă că fumatul va fi interzis până în anul 2035. Măsura pe care o susţinem acum este doar o etapă în cadrul acestui demers. Tinerii nu ar trebui să-şi înceapă viaţa fumând”, a declarat Marit Hermansen, preşedinta Asociaţiei Medicale Norvegiene.

Scopul proiectului este de a opri vânzarea de produse din tutun către tinerii care au împlinit 18 ani (vârsta legală la care cetăţenii Norvegiei pot achiziţiona astfel de bunuri). Dat fiind faptul că a fost ales anul 2000 ca dată limită, măsura va intra în vigoare de-abia în 2018.

Conform unor statistici, în anul 2013 peste 32% dintre norvegieni erau fumători. Procentul este mai redus faţă de cel din anul 2008, care a fost de 36%. Totodată, se cunoaşte faptul că 7% dintre tinerii norvegieni au declarat că fumează zilnic.

În momentul de faţă, intenţiile Asociaţiei Medicale Norvegiene nu sunt susţinute de membrii conducerii politice a regatului. Partide cum sunt cel Conservator, cel Laburist sau cel Creştin-Democrat, consideră ideea ca fiind nerealizabilă.

Sursa: Descoperă.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator original a I.I. Surdu Costel Lucian

Redacția

O echipă de astronomi condusă de o româncă a descoperit o exoplanetă similară cu Terra

Redacția

Avanposturile din Est. România îşi dublează participarea la Forţa de Răspuns a NATO

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site