NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mascarada cu prefectul prins băut la volan a declanşat anchete la Poliţie şi Parchet

Șefii Poliţiei ieşene au confirmat ieri pentru „Ziarul de Iaşi“ că au demarat o anchetă internă pentru a afla dacă poliţiştii care au intervenit la accidentul rutier al fostului prefect Romeo Olteanu, prins băut la volan, au respectat procedurile interne. Procurorii au intrat şi ei pe fir.

Modul suspect în care au intervenit po­liţiştii rutieri în cazul ex-prefectului Romeo Olteanu a creat un adevărat cutremur în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  (IPJ) Iaşi. Oficialii Poliţiei au confirmat ieri pentru „Ziarul de Iaşi“ că au demarat o anchetă internă pentru a se stabili de ce agenţii nu l-au testat pe fostul prefect la faţa locului şi dacă se poate vorbi de o abatere din partea acestora.

Ancheta internă a fost demarată urmare a unui materialul publicat de cotidianul nostru în urmă cu două zile. „În baza articolelor din presă se fac veri­ficări cu privire la modul în care s-a acţionat în acel caz, dacă se pune problema de încălcare a normelor interne. Nu vă pot preciza cine conduce ancheta“, ne-a spus ieri Costel Gâtlan, adjunctul şefului IPJ Iaşi.

Prefectul, testat după  ce a fost lăsat să meargă la meci

În paralel, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au precizat şi ei că au solicitat de la Poliţie actele întocmite în cazul ex-prefectului. „S-au solicitat documentele pentru verificări preliminare din cazul în care a fost implicat autoturismul instituţiei Prefectului. Urmează să stabilim dacă s-au respectat dispoziţiile legale“, ne-a precizat Iulian Iftodi, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Reamintim că „Ziarul de Iaşi“ a semnalat în ediţia de marţi modul de acţiune al poliţiş­tilor care l-au testat pe ex-prefectul Oltea­nu, în ciuda declaraţiei şefului Biroului Poliţiei Rutiere, comisarul Liviu Zanfi­rescu, ce a menţionat că subalternii săi au acţionat „perfect legal!“

Cronologia evenimentelor de duminică seara, atunci când Romeo Olteanu a fost implicat într-un accident rutier uşor cu maşina instituţiei, arată că agenţii care au ajuns la faţa locului ar fi încălcat normele legale privind testarea cu alcooltestul a şoferilor implicaţi. Ex-prefectul a fost lăsat de agenţi să plece de la faţa locului, a mers la meciul CSMS Iaşi – Petrolul Ploieşti, fiind chemat după o oră să sufle în fiolă. Rezultatul a fost de 0,32 mg/l în aerul pur expirat, la limita dintre contravenţional şi penal. Dacă demnitarul ar fi fost testat la faţa locului cu etilotestul, aşa cum se întâmplă de regulă în orice accident de genul acesta, existau mari posibilităţi ca fapta acestuia să intre în sfera penalului. Modul de acţiune al poliţiştilor pare să fi depăşit cadrul legal. Romeo Olteanu a demisionat din funcţie marţi, urmare a unei solicitări a viceprim-ministrului Gabriel Oprea. Referitor la consumul de alcool, ex-prefectul a precizat că băuse un păhărel de pălincă cu câteva ore înainte de a se urca în maşina de serviciu şi un pahar de vin la stadion după golul ieşenilor.

Bogdan Abalaşi, nici bronzat, nici prefect interimar

Subprefectul Bogdan Abalaşi a fost chemat degeaba din concediu pentru a prelua fotoliul de prefect interimar. Guvernul nu şi-a ţinut ieri şedinţa săptămânală, nefiind astfel adoptate nici hotărârile prin care să se ia act de demisia prefectului Romeo Olteanu şi de numire provizorie a lui Abalaşi.

„Funcţiile de prefect şi subprefect presupun şi situaţii de acest gen, de rechemare de urgenţă la post. Când am intrat în concediu, am anunţat, conform legii, unde mă duc şi pentru cât timp, şi mi s-a aprobat. Acum, mi-am lăsat copiii şi soţia să-şi continue vacanţa, iar eu am venit la muncă. Cel mai probabil, îmi voi lua concediu după ce situaţia actuală se va clarifica“, a declarat subprefectul.

Acesta a fost rechemat din concediu după ce prefectul Romeo Olteanu şi-a prezentat demisia luni.

Abalaşi a apucat să petreacă doar două zile din cele 10 zile ale sejurului de la Sunny Beach, din Bulgaria. Sejurul l-a costat pe Abalaşi 1.200 de euro. „A fost o ofertă «last minute», pentru că nu am ştiut până în ultima clipă dacă pot pleca. Anul trecut am prins tot o ofertă de acest gen, tot în Bulgaria. Atunci însă, am apucat să mă bronzez“, a spus Abalaşi.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Costăchescu de la West Moldavia:„Am fost pus să plătesc o carte funciară pentru terenul de lângă Capelă”!Reprezentantul firmei de cadastru: „Solicitarea este a Primăriei și ea va achita costurile”!

Răzvan Grecu

Corupție în Primărie: Pantazi – președintele comisiei de licitație, participanți: AgroComplex și o contabilă a societății! Licitație repetată de trei ori, preț scăzut cu 40%, 320 de mp din Piața Vale vânduți în folosul firmei primarului! (DOC)

Răzvan Grecu

Primăria angajează diriginte de șantier pentru modernizarea iluminatului public

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site