NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Manifestările Darclée s-au încheiat în triumf: „În sfârşit, am revenit la viaţă!”

După pauza de doi ani impusă de pandemie, aspiraţiile spre sferele cele mai înalte ale artei s-au manifestat cu o formidabilă vitalitate şi bucurie, în aspiraţia spre perfecţiune, fiecare arie, fiecare măsură fiind reluate, sub îndrumarea Marianei Nicolesco.

Manifestările Darclee, 2022Foto: Hotnews

În acest spirit a fost celebrat un sfert de veac de manifestări extraordinare dedicate memoriei legendarei soprane Hariclea Darclée, manifestări unanim recunoscute drept unice în lume, la care au luat parte de-a lungul anilor aproape 3000 de tinere talente din 50 de ţări şi 5 continente.

  

“Atmosfera plină de entuziasm, dăruire, progresele şi performanţele remarcabile ale multora dintre tinerii participanţi la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, pe care le-am oferit la Brăila între 25 şi 31 iulie justifică pe deplin cuvintele multora dintre ei care spuneau că în sfârşit am revenit la viaţă!”, a declarat Marian Nicolesco.

Advertisements

Vineri 29 iulie a avut loc prima întâlnire cu publicul a participanţilor la Master Classes. Aplauze şi ovaţii nesfârşite au salutat prezenţa Marianei Nicolesco şi senzaţionalele sale interpretări ale capodoperelor cântate de Hariclea Darclée, Tosca de Puccini, La Traviata de Verdi şi La Wally de Catalani.

Advertisements

Ea a prezentat apoi filmul evenimentelor Darclée din 1995 încoace,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Covid face ravagii în Rusia: 180.000 de morți și aproape 600.000 de deces în exces de la începutul pandemiei în martie 2020

Redacția

Ministerul ucrainean al Apărării: Ucraina pierde ‘temporar’ accesul la Marea Azov / Ocupanţii au reuşit parţial să obţină succes în districtul de operaţiuni Doneţk

Redacția

Nicuşor Dan speră să fie susţinut de o alianţă a partidelor de dreapta pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site