NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Manifestare istorica, week-end-ul trecut, la Castelul din Miclauseni

Week-end-ul trecut, Castelul Miclauseni din judetul Iasi si-a deschis portile vizitatorilor, in atmosfera de sarbatoare. Totul in cadrul momentelor intitulate generic „Calatorie la 1900”. Sute de persoane care au tinut sa participe, majoritatea imbracate in costume de epoca, au fost prezente in cele doua zile, la Miclauseni. 

 

De asemenea, programul a cuprins si lansarea volumului „Palatul Sturdza de la Miclauseni. File dintr-un album risipit”, aparut la Editura Doxologia, autori: dr. Narcis Dorin Ion (Muzeul National Peles) si dr. Sorin Iftimi, Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi, „Povesti de succes. Conace si castele revitalizate”. 

Mai departe, au fost lansate si lucrarile: „Ganduri despre Castelul Miclauseni”, alocutiune rostita de arhim. Hrisostom Radasanu, consilier educational al Arhiepiscopiei Iasilor. In plus, a avut loc si un recital sustinut de corala „Universitas” a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), dirijor Alexandru Darie, coordonator Gabriela Enasescu. Astfel, pe parcursul celor doua zile, publicul a putut vizita expozitia „Obiecte ale familiilor nobiliare romanesti”, organizata impreuna cu Muzeul National Peles si CMNM. Cei care au dorit, au putut inchiria si vestimentatie specifica „belle epoque”, de la punctul special amenajat in curtea castelului. 

Sursa: bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Evenimente cultural artistice, prilejuite de sărbătorile de iarnă, la Lespezi

Ema Roman

Miss Moldova: Spectacol de frumusețe în Pașcani

Teona Gherasim

Halloween Party la Paşcani! V-aţi pregătit măştile?

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site