NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Manifestare istorica, week-end-ul trecut, la Castelul din Miclauseni

Week-end-ul trecut, Castelul Miclauseni din judetul Iasi si-a deschis portile vizitatorilor, in atmosfera de sarbatoare. Totul in cadrul momentelor intitulate generic “Calatorie la 1900”. Sute de persoane care au tinut sa participe, majoritatea imbracate in costume de epoca, au fost prezente in cele doua zile, la Miclauseni. 

 

De asemenea, programul a cuprins si lansarea volumului “Palatul Sturdza de la Miclauseni. File dintr-un album risipit”, aparut la Editura Doxologia, autori: dr. Narcis Dorin Ion (Muzeul National Peles) si dr. Sorin Iftimi, Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi, “Povesti de succes. Conace si castele revitalizate”. 

Mai departe, au fost lansate si lucrarile: “Ganduri despre Castelul Miclauseni”, alocutiune rostita de arhim. Hrisostom Radasanu, consilier educational al Arhiepiscopiei Iasilor. In plus, a avut loc si un recital sustinut de corala “Universitas” a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), dirijor Alexandru Darie, coordonator Gabriela Enasescu. Astfel, pe parcursul celor doua zile, publicul a putut vizita expozitia “Obiecte ale familiilor nobiliare romanesti”, organizata impreuna cu Muzeul National Peles si CMNM. Cei care au dorit, au putut inchiria si vestimentatie specifica “belle epoque”, de la punctul special amenajat in curtea castelului. 

Sursa: bzi.ro

Advertisements

Related posts

20 aprilie, Ziua Internaţională a Presei Libere

Redacția

A VI-a ediție a zilei comunei Strunga. Vor fi premiate cuplurile de aur

Diana Marcu

Super atmosferă în a doua seară a Zilelor Municipiului Pașcani. Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Mihai Ciobanu, trupa Compact și Tudor Chirilă au cântat pentru pășcăneni (VIDEO)

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site