RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lucrătorul de la ambasada britanică din Berlin care spiona pentru Rusia “a transmis documente sensibile despre operațiunile antiteroriste britanice”

David Smith, în vârstă de 57 de ani, un agent de securitate contractat la ambasada Marii Britanii în Germania, a fost arestat după o anchetă de câteva luni de către serviciul secret britanic MI5 și agențiile de informații germane.

El este „puternic suspectat” că a lucrat pentru Rusia cel puțin din noiembrie 2020, a declarat procurorul general al Germaniei. Potrivit unor relatări motivația sa ar fi fost mai degrabă banii decât afinități ideologice cu statul rus.

Se bănuiește că unele dintre documentele transmise se referă la antiterorism, legat de activitățile britanice, nu germane. Oficialitățile au spus că se bănuiește că acționa singur.

Smith, cetățean britanic care locuiește în Germania de mai mulți ani, a fost reținut miercuri de polițiști la Potsdam, o suburbie în sud-vestul Berlinului.

  

A compărut în fața Curții Federale de Justiție din Karlsruhe, fiind inculpat potrivit legii germane de „activitate ca agent pentru un serviciu secret străin” și se află în arest preventiv.

Oficialii germani au indicat că va fi judecat în Germania și nu va fi extrădat în Marea Britanie, deși statutul său poate fi modificat.

Presupusul trădător a fost monitorizat de MI5 și serviciile secrete germane cu luni înainte de a fi arestat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

MAE: Ziua Internaţională a Romilor, eveniment dedicat recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi

Redacția

200.000 de români vor primi vouchere din fonduri UE pentru cumpărarea de electrocasnice sau pentru întreținerea locuinței

Redacția

Rusia: Cei mai importanţi generali ruşi au dispărut din peisajul public (analiză Reuters)

Redacția
Încarcă...