RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrările de modernizarea ale stației de epurare în faza recepției. Concentrație de azot mărită, rezultată în urma testelor

Lucrările de modernizare a stației de epurare, componenta B din cadrul măsurii ISPA, a ajuns în faza recepției lucrărilor. Astăzi la sediul Prest Serv Apa SA a avut loc o întâlnire a beneficiarului acestui proiect cu proiectanții și firmele care au executat lucrările. Au fost prezenți și reprezentanți ai ApaVital Iași, societate care va prelua și stația de epurare, conform deciziei Consiliului Local.   

 

  

Recepția acestora lucrări va dura aproximativ trei săptămâni de zile, timp în care se vor face teste și verificări.”Astăzi a început recepția finală la stația de epurare. Comisia de recepție cu constructorul și proiectantul analizează ceea ce s-a făcut, pentru că ne dorim să închidem lucrările”, ne-a declarat Ioan Prisecaru, directorul PSA Pașcani.

Constructorul care a realizat lucrările la stația de epurare a realizat o serie de teste a apelor uzate ajunse în stație. Potrivit directorului Prisecaru acestea au înregistrat o cantitate mai mare de azot, însă acest lucru nu trebuie să sperie pe nimeni, deoarece concentrațiile se pot modifica prin diferite măsuri, ce urmează să fie puse în aplicare.”Este o discuție cu RomPak și Kosarom care ar veni în stația de epurare cu azot mai mult. De fapt nu doar cu ei, mai sunt și alții. Suntem în discuție cu toți agenții economici să vedem care sunt cauzele, deoarece dorim să reparăm toate problemele. Nu sunt vinovate societățile. Prin procesul de fabricare ele scot o cantitate de azot cu apă ce nu poate fi epurată. Vom folosi soluțiile specifice pentru a remedia această problemă. Vom analiza testele, pentru a vedea ce anume trebuie reparat”, a susținut Ioan Prisecaru.

Șeful Prest Serv Apa mai e de părere că aceste probleme pot apărea și datorită faptului că stația de epurare încă nu funcționează la parametri maximi.

Menționăm faptul că valoarea investiției pentru această măsură cuprinsă în cadrul PIDU se ridică la aproximativ 14 milioane de euro. 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Lista viitoarelor trotuare ce vor fi reabilitate, va fi făcută publică de municipalitate! 

Marius Parteni

Reorganizare sau insolvență pentru RAGCL? Comisia de analiză reia discuțiile joi

Marius Parteni

Strategia de dezvoltare a Pașcaniului și Planul de mobilitate urbană la un pas de realizare! Contractul a fost semnat!

Răzvan Grecu
Încarcă...