NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrările de modernizare a sistemelor de apă din Târgu-Frumos inaugurate în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean.

Președintele Consiliului Județean, Cristian ADOMNIȚEI, a participat astăzi la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare a sistemelor de apă şi canalizare în Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Lucrările care vor fi efectuate în cele două orașe au o valoare de peste 7 milioane de euro și fac parte dintr-un proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu (POS – Mediu.

„Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare în Judeţul Iaşi este proiectul prin care o mare parte a ieșenilor va beneficia de apă şi canalizare la standarde europene. Iașul va fi primul județ din țară în care toate comunitățile vor beneficia de aceste utilități. Lucrările de la Târgu Frumos și Podu Iloaiei, dar și cele din Municipiul Iași, sunt finanțate prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, iar pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din restul județului vom accesa aceeași sursă de finanțare”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI. Ulterior, domnia sa a efectuat vizite de lucru la stațiile de epurare din cele două localități, precum și la alte câteva obiective ale ApaVital.

La Tg. Frumos după finalizarea lucrărilor din cadrul acestui proiect, un număr de aproximativ 315 de gospodării vor beneficia de branşamente la reţeaua de apă potabilă, iar aproximativ 1.160 de gospodării vor beneficia de serviciul de canalizare. Lucrările cuprind extinderea şi reabilitarea sistemului de canalizare cu o lungime de 19 km, execuţia a 6 staţii de pompare apă uzată, inclusiv a conductelor de refulare aferente acestor staţii, extinderea magistralelor de apă cu aproximativ 3 km şi a conductelor de distribuţie cu aproximativ 5 km, lucrări de reabilitare a reţelei de apă existente pe aproximativ 3 km, proiectarea detaliilor de execuţie aferente lucrărilor. Lucrările vor fi executate de Asocierea SC TMUCB SA şi SC Conest SA, cu o valoare de contract acceptată de 18.317.642 lei. Lucrările se vor efectua pe o perioadă de 24 de luni.

  

Evenimentul de astăzi a debutat în sala mare a Primăriei Tg. Frumos. Primarul localităţii, Ionel Vatamanu, s-a declarat extrem de mulţumit de lucrările ce se execută în localitate, dar şi de faptul că cetăţenii vor acces la resurse moderne de apă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Liberalii vor reabilitarea parcului Peștișorul, angajații Primăriei curăță lacul în mod rudimentar!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani pregătește delegarea serviciului de iluminat către un privat

Marius Parteni

Ministerul Finanţelor neagă că vrea să majoreze taxele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site