RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Livrările Porsche pe plan global au scăzut cu 7% în primul semestru din 2024, pe fondul declinului din China

Producătorul german de automobile de lux Porsche AG a anunţat marţi că livrările sale globale au scăzut în ritm anual cu 7% în primul semestru din 2024, în special în urma unui declin de 33% în China, cea mai mare piaţă auto din lume, transmit DPA şi Reuters, transmite Agerpres.

Porsche, al cărui acţionar majoritar este Volkswagen AG, este extrem de expus la tensiunile provocate de taxele vamale suplimentare impuse de UE producătorilor chinezi de vehicule electrice (EV), livrările către China reprezentând aproape 20% din livrările globale.

Analiştii de la HSBC au atras atenţia şi asupra slăbiciunii de pe piaţa auto europeană, pe lângă dificultăţile din China.

Per ansamblu, Porsche a livrat pe plan mondial 155.945 de maşini sport de lux în primele şase luni din acest an.

  

În America de Nord livrările au scăzut în ritm anual cu 6%, în timp ce pe piaţa internă din Germania s-a înregistrat un avans de 22%, la 20.811 vehicule.

„În primul semestru din 2024, am putut din nou să ne bazăm pe structura noastră de vânzări bine echilibrată şi să compensăm dificultăţile de pe pieţele individuale. Aceste evoluţii ne dau stabilitate şi confirmă că ne vom continua în viitor strategia ori

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Zelenski despre rachetele ATACMS livrate de SUA Ucrainei: S-au dovedit a fi foarte exacte

Redacția

Răspunsul Ministerului rus de Externe la „formula de pace” a lui Zelenski: „Pe o astfel de bază, o soluționare pașnică este imposibilă”

Redacția

VIDEO Surpriză mare la ATP Buenos Aires – Carlos Alcaraz, eliminat în semifinale

Redacția
Încarcă...