NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 189 de război. Contraofensiva Ucrainei din sudul țării înregistrează „succese” în trei zone din regiunea Herson / Inspectorii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică au ajuns în orașul Zaporojie / Silozuri de cereale din portul Nikolaev, lovite de bombardamente rusești

Au fost raportate lupte crâncene în timp ce Ucraina încearcă să recucerească regiunea Herson, ocupată de ruşi în sudul ţării, dar experţii militari au declarat pentru BBC că acest lucru „nu se va întâmpla rapid”. Oficialii de la Kiev au descris ofensiva ca pe o măcinare lentă a inamicului. Miercuri dimineață, echipa de experți AIEA se îndreaptă, cu mașina, către centrala nucleară de la Zaporojie, pe fondul îngrijorării producerii unui incident nuclear.

Principalele evenimente ale zilei de miercuri, 31 august:

Ora 18:43 Administrația Biden va anunța în scurt timp un ajutor de securitate suplimentar pentru Ucraina, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, relatează Reuters. Detalii aici.

Ora 18:22 Șeful armatei germane avertizează că Moscova ar putea deschide un „al doilea teatru de război”: „Nu ar trebui să subestimăm puterea militară a Rusiei”. Detalii aici.

Advertisements
Advertisements
  

Ora 17:22 Miniştrii europeni de Externe au ajuns la un consens politic în ceea ce priveşte suspendarea completă a acordului de facilitare a vizelor dintre Uniunea Europeană şi Rusia, în urma unei întâlniri informale de două zile la Praga, relatează CNN. Detalii aici.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Austria cere Uniunii Europene să decupleze prețul energiei electrice de cel al gazelor

Redacția

PMP a stabilit o echipă de negociere cu PNL „privind un proiect politic comun”

Redacția

Marcel Ciolacu: Îl anunț pe domnul Cîțu foarte oficial că dacă PSD iese de la guvernare avem alegeri anticipate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site