RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 102 de război: Explozii raportate la Kiev duminică dimineața devreme / Armata ucraineană: Forțele rusești „avansează” în mai multe zone la nord de orașul Sloviansk

Mai multe explozii au fost raportate în jurul capitalei ucrainene Kiev în zorii zilei de duminică, ora locală, transmite CNN.

„Câteva explozii în cartierele Darnutskyi și Dniprovskyi din Kiev. Serviciile lucrează deja la fața locului. Informații mai detaliate mai târziu”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Ora 23.00 Ucraina a dat asigurări duminica aceasta că armata sa controlează „jumătate” din Severodoneţk, un oraş-cheie din estul teritoriului său şi actual epicentru al unor lupte înverşunate în vastul bazin carbonifer Donbas, relatează AFP. Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, a spus însă că se aşteaptă la un contraatac major din partea trupelor ruse în zilele următoare. „Forţele noastre armate au eliberat jumătate” din Severodoneţk de trupele ruse care se aflau acolo, a declarat el într-un interviu difuzat pe reţelele sociale. „Jumătate din oraş este sub controlul apărătorilor noştri”, a adăugat guvernatorul.

Ora 22.20 Generalul rus Roman Kutuzov a fost ucis în timpul acțiunilor militare din Ucraina, relatează Reuters, conform presei din Rusia. Anunțul ar fi fost făcut duminică, de un jurnalist din presa rusă, care a făcut un bilanț al numărului de militari de rang înalt pierduți de Moscova. Raportul, publicat pe aplicația Telegram,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România a preluat președinția Comitetului de Securitate al OSCE

Redacția

Halep, Cârstea și Begu, calificate în turul al doilea la Australian Open

Redacția

Un incendiu a mistuit 200 de hectare de terenuri agricole din Arad, în doar câteva ore

Redacția
Încarcă...