RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Franța – Primele estimări: Macron 28,5%; Le Pen: 24,2%/ Melenchon, aflat pe locul 3, face apel pentru turul 2: „Niciun vot pentru Marine Le Pen!”

Primele estimări ale rezultate ale alegerilor, la închiderea urnelor: Emmanuel Macron 28,5%; Marine Le Pen: 24,2%; Jean-Luc Mélenchon: 20,2% din voturi (conform BFMTV).

Evenimentele zilei LIVE:

Ora 22:00 Jean-Luc Mélenchon, candidatul de pe locul 3 în primul tur, a solicitat în mod repetat în discursul după anunțarea primelor rezultate ca în turul 2 să nu fie dat „Nici măcar un vot doamnei Le Pen”.

Ora 21:30: Valérie Pécresse, candidata Republicanilor, face apel la vot în favoarea lui Macron în turul 2, pentru a o bloca pe Marine Le Pen, al cărei „proiect ar duce țara la discordie, neputință și faliment”, citează France 24.

  

Candidata socialiștilor, actual primar al Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat de asemenea susținerea pentru Macron, la fel și candidatul Verzilor, Yannick Jadot.

Ora 21:00 Estimările bazate pe numărătoarea parțială a voturilor indică faptul că președintele în exercițiu Macron (Republica în Mișcare – LREM, centru) se află pe primul loc cu 28,5, în timp ce Marine Le Pen (Reunirea Națională- RN, dreapta populistă) este pe locul 2 cu 24,2%.

Pe locul trei este situat Jean-Luc Melenchon (Uniunea Populară – UP, stânga populistă) cu 20,2%.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cupa Mondială 2022. Argentina și Polonia, în optimi. Europenii, calificați de golul marcat de Arabia Saudită în meciul pierdut cu Mexic

Redacția

Senatul SUA a ratificat aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Redacția

Ciolacu critică, în plenul Parlamentului, fosta guvernare: „Doi ani pierduţi. PSD este cel mai responsabil. România are nevoie de un nou drum”

Redacția
Încarcă...