NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Alegeri în Germania pentru a desemna succesorului Angelei Merkel: Social-democrații în fruntea sondajelor care arată o scenă politică fărâmițată

Cetățenii germani sunt așteptați astăzi la vot pentru alegerile parlamentare, un scrutin a cărui miză e desemnarea noului cancelar german după 16 ani dominați de Angela Merkel.

Media sondajelor indica pe 24 septembrie o intenție de vot de 25% pentru Partidul Social Democrat (SPD), condus de vice-cancelarul și ministrul de finanțe Olaf Scholz. Pe locul secund cu 21,8% se clasează Uniunea Creștin Democrată (CDU) și aliata sa din Bavaria, Uniunea Creștin Socială (CSU), condusă de Armin Laschet, care i-a succedat lui Merkel în fruntea CDU și care este șef al guvernului celui mai populat land al Germaniei, Rhenania de Nord Westfalia. Verzii (Grune) urmează cu 15,7%, conduși de Annalena Baerbock.

Alte trei partide – Liber Democrații (FDP) cu 11,2%, Alianța pentru Germania (AfD) cu 11% și Stânga (Linke) cu 6,5% trec de pragul de 5% potrivit mediei sondajelor.

Scholz este dat de sondaje drept preferatul alegătorilor pentru funcția de cancelar, cu mult înaintea lui Laschet. Candidatul CDU, pe lângă totala lipsă de charismă mai suferă și din cauza comparației cu predecesoarea lui care-l acompaniază uneori în campania electorală și care pare mai degrabă un lucru nefolositor pentru candidatul CDU la funcția de cancelar.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

„Gol de aur” reușit aseară în Liga Campionilor de un fotbalist născut în zona Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni

VIDEO Franța: Peste 200.000 de oameni au manifestat sâmbătă împotriva măsurilor sanitare

Redacția

Stelian Ion: Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti şi specialişti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site