NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Păstrați Harul lui Dumnezeu

Păstrați harul lui Dumnezeu: cu el viața e ușoară, totul se lucrează bine, după Dumnezeu, totul e plin de dragoste și bucurie, sufletul are odihnă în Dumnezeu și merge ca printr-o grădină minunată în care trăiește Domnul și Maica Domnului. Lipsit de har, omul nu e decât pământ păcătos, dar cu harul lui Dumnezeu omul se aseamănă după minte îngerilor. Îngerii slujesc lui Dumnezeu și Îl iubesc prin mintea lor; tot așa și omul e după minte ca un înger.

Fericiți cei care ziua și noaptea se îngrijesc să placă Domnului ca să se facă vrednici de iubirea Lui; ei cunosc prin experiență și simt harul Duhului Sfânt. Harul nu vine așa încât sufletul să nu-l cunoască și, când pierde harul, sufletul tânjește cu putere după el și-l caută cu lacrimi.

Slavă Domnului că ne dă să înțelegem venirea harului și ne învață să cunoaștem pentru ce vine harul și pentru ce se pierde. Sufletul celui ce păzește toate poruncile va simți întotdeauna harul, chiar dacă e puțin. Dar el se pierde ușor pentru slava deșartă, pentru un singur gând de mândrie. Putem să postim mult, să ne rugăm mult, să facem mult bine, dar dacă pentru aceasta vom cădea în slavă deșartă, vom fi asemenea unui chimval care răsună, dar înăuntru e gol.

Doxologia

  
Advertisements

Related posts

Locomotivă de patrimoniu în Gara Paşcani

Ema Roman

Bilete cadou de Crăciun din partea Primăriei, pentru elevii olimpici și șefii de promoție din Pașcani, la spectacolul „Regal Vienez” (vezi lista cu elevii care vor primi bilete gratuite)

Oana Cordoneanu

1 septembrie, zi importantă pentru creștini. Ce sărbătorește Biserica ortodoxă

Redacția
Încarcă...