NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Liturghie săvârșită de arhiereu și sfințire de casă parohială, la Mogoșești Siret

Sâmbăta trecută, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor,  a săvârșit Sfânta Liturghie și a sfințit casa parohială în Parohia  „Sfântul Nicolae ” – Mogoșești Siret din județul Iași.

Momentul a fost prilejuit de împlinirea a 200 de ani de existență pe actualul amplasament a bisericii parohiale și de finalizarea amplelor lucrări de renovare a casei parohiale. Lucrările de renovare au fost săvârșite, vreme de trei ani, cu ajutorul enoriașilor și a autorităților locale, sub îndrumarea preotului paroh Nicolae Bălăceanu.

Drept recunoștință pentru activitatea deosebită desfășurată în parohie, părintele paroh a primit rangul de iconom, iar credincioșii implicați în viața parohiei au primit distincții de vrednicie. Primarul Damian Butnariu a primit din partea Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva – Orotitoarea Moldovei.

La finalul slujbei, toti cei prezenți au primit pachete cu hrană caldă din partea parohiei, iar invitații au participat la o agapă frățească.

  

MMB

Advertisements

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Răchiteni (VIDEO)

Redacția

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă Hodora, Verșeni și Ciohorăni

Redacția

Asociația ”A.D.I.” pas important pentru înființarea rețelelor de gaz (VIDEO)

Redacția
Încarcă...