RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Limitatoare de viteză și lămpi la trecerile de pietoni din zona unităților de învățământ

Administrația locală susține că până la începerea noului an școlar vor lua măsuri de semnalizare a trecerilor din apropierea unităților de învățământ. Asta din cauza traficului ce se va intensifica, iar șoferii trebuie să fie mai atenți.

 

  

Așadar, în perioada următoare vor fi amplasate în dreptul școlilor limitatoare de viteză, pentru a fi evitate accidentele.

„În urma celor discutate în comisia rutieră, privind solicitarea Școlii Luncă de a fi puse indicatoare privind reducerea vitezei, Primăria Municipiului Pașcani a semnat zilele trecute un contract cu o societate privind achiziționarea unor limitatoare de vitezeă. Ele vor ajunge săptămâna viitoare, urmând a se monta cu prioritate în zona școlilor, inclusiv la Școala Lunca. Vor fi puse pentru a oferi mai multă sig uranță copiilor, părinților și bunicilor când trec strada”, a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Discuții pe marginea acestui subiect au fost purtate în ultima ședință a Comisiei Tehnice de Organizare a Circulației. Trecerile de pietoni din fața școlii Iordache Cantacuzino, CF Unirea, Miron Costin și chiar din suburbii vor fi mai semnalizate, cel puțin la mod declarativ. Și iluminatul va fi verificat în aceste zone. Măsurile vor fi puse în practică până la începutul anului școlar.

Advertisements

 

Related posts

Pașcaniul – un oraș în care ai ce face?!

Răzvan Grecu

Cum ar putea arăta Parcul Municipal “Peștișorul”și zona luciului de apă, în viziunea actualei administrații

Marius Parteni

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani:”Referendumul aduce cetățeanul la putere!”

Marius Parteni
Încarcă...