NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Legislația electorală, reformată prudent și fără a deranja PSD

Coaliția pregătește adoptarea unor legi prin care e reformată parțial legislația electorală, însă fără a aprofunda și temele care ar deranja PSD, ca alegerea primarilor și dublarea parlamentarilor din diaspora.

Coaliția face pași timizi pentru reforma electorală, pentru a nu supăra PSD FOTO Inquam Photos

Coaliția face pași timizi pentru reforma electorală, pentru a nu supăra PSD FOTO Inquam Photos

Coaliția face încă un pas înainte pentru adoptarea finală a legii care ar îndepărta „penalii” de Parlament. Mai precis, printr-un proiect de lege al liberalilor, depus din 2017, dar ţinut la sertar timp de mai mulţi ani, dar care acum figurează pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților (for decizional), va fi interzisă candidatura la alegerile parlamentare a persoanelor care până la data depunerii dosarelor au avut condamnări penale definitive, dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau dezincriminarea faptei.

  

Proiectul are susținere din partea partidelor Puterii, dar și a USR. De altfel, în primăvară a fost adoptată legea cu prevederi similare pentru candidații la prezidențiale. Prin urmare, inclusiv persoanele condamnate definitiv cu suspendare nu vor mai putea intra în cursa electorală.

Advertisements

Cote de gen

Advertisements

De asemenea, în următoarele săptămâni ar urma să treacă proiectul de lege care stabilește că pe listele de candidaţi pentru Camera Deputaților şi Senat trebuie să fie minimum o treime femei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mărturii cutremurătoare ale jurnaliștilor Associated Press care au identificat 10 locuri de tortură din Izium: ”O groapă adâncă, fără soare, o închisoare subterană care duhnea a urină și mâncare în putrefacție, soldați inconștienți expuși soțiilor”

Redacția

Cum se contrazic liderii coaliţiei pe tema Certificatului Verde. Ciolacu: „Este tardivă o lege în acest moment” / Cîţu: „Este o prioritate”

Redacția

Politehnica Iaşi va juca primul meci duminică cu FC Viitorul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site