RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Legile privind TVA 5% pentru livrările lemnelor de foc se aplică din 12 decembrie/ Două consecințe fiscale

Legile privind o cotă redusă de TVA de 5% pentru livrările de lemne de foc către persoane fizice și juridice (L286/2021 și L287/2021), publicate ieri în Monitorul oficial au o dată de aplicare discutabilă.

*Prin lemne de foc se înțelege livrări de trunchiuri, butuci, vreascuri, rămurele și altele similare.

Consultantul fiscal Adrian Bența a analizat cele două acte normative în ceea ce privește aplicarea, asta pentru că în ele scrie că ar trebui să se aplice de la 1 decembrie, ceea ce nu se mai poate.

“Apreciem că termenul de intrare în vigoare a acestor legi, data de 01.12.2021, este unul eronat generat de adoptarea cu întârziere a actului normativ. Potrivit art. 78 din Constituția României, o lege intră în vigoare în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial sau ulterior acestor 3 zile la un termen prevăzut chiar de respectiva lege”, spune Bența.

• Art. 12 din Legea nr. 24/2000 privind tehnica legislativă detaliază pe ore calendaristice cum se socotesc cele trei zile când astfel prima zi calendaristică este ziua publicării în Monitorul Oficial, iar a treia zi calendaristică se consideră încheiată la ora 24.00.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Loganul „cu apă” – Cât e doar mit și cât e fake news? De ce nu există mașini pe care să le poți alimenta doar cu apă / Răspunsurile RAR nu lasă loc de interpretare

Redacția

Novak: „UDMR a investit în sport”. Ce nu spune însă ministrul şi care ar putea fi urmările

Redacția

Tatăl lui Djokovic, prima declarație după ce s-a pozat cu portretul lui Putin și semnul Z la Australian Open

Redacția
Încarcă...