NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Lansare de carte la Palatul “Alexandru Ioan Cuza”: Ruginoasa, văzută prin ochii unui scriitor oltean

 

  

Un eveniment cultural deosebit a avut loc la Palatul “Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa. A zecea carte a scriitorului oltean Marian Malciu a fost lansată astăzi și descrie localitatea Ruginoasa cu tot ceea ce înglobează ea: istorie, credință și cultură.

 Simona Ionescu, profesor muzeograf, coordonatorul muzeului “Alexandru Ioan Cuza” a fost cea care s-a ocupat în detaliu de organizarea acestui eveniment important pentru întreaga comunitate și nu numai. Totul a fost creat în spiritul întoarcerii în istorie și acest lucru s-a văzut încă de la primirea invitaților. Însuși Cuza, în persoana actorului George Marici a fost cel care i-a întâmpinat pe aceștia.

Dintre invitați, enumerăm pe Ion N. Oprea, Ioan Grămadă, Preotul Protopop Pavel Postolachi – reprezentat de preotul Ioan Daniel, Mărioara Preutu, Mihaela Spiridon, Petronela Angheluță și Olguța Luncașu Trifan.

Într-un cadru restrâns, elevat, oameni de cultură, prieteni ai autorului dar și tineri din localitate, au opinat, rând pe rând, pe marginea lucrării ce înfățișează Ruginoasa prin ochii lui Marian Malciu. De asemenea, cea care coordonează întreaga activitate a Muzeului Memorial Alexandru Ioan Cuza s-a dovedit a fi un izvor prețios de informații pentru scriitorul oltean.

Evenimentul a fost o reușită și o bucurie pentru oamenii de cultură ai locului și nu numai și a culminat cu un moment poetic marca George Marici și Vasile Vojoga. 

Precizăm faptul că acest eveniment se va desfășura și mâine, 25 octombrie, începând cu orele 15.00, în cadrul Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Expoziția “Tradiții de Iarnă” vă așteaptă la Clubul Copiilor

Teona Gherasim

Caravana cinematografică pentru nevăzători va aduce la Iași filmul „După dealuri”

Redacția

Biserica Ortodoxă a început procesul de canonizare a lui Arsenie Boca

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site