RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Lansare de carte la Palatul “Alexandru Ioan Cuza”: Ruginoasa, văzută prin ochii unui scriitor oltean

 

  

Un eveniment cultural deosebit a avut loc la Palatul “Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa. A zecea carte a scriitorului oltean Marian Malciu a fost lansată astăzi și descrie localitatea Ruginoasa cu tot ceea ce înglobează ea: istorie, credință și cultură.

 Simona Ionescu, profesor muzeograf, coordonatorul muzeului “Alexandru Ioan Cuza” a fost cea care s-a ocupat în detaliu de organizarea acestui eveniment important pentru întreaga comunitate și nu numai. Totul a fost creat în spiritul întoarcerii în istorie și acest lucru s-a văzut încă de la primirea invitaților. Însuși Cuza, în persoana actorului George Marici a fost cel care i-a întâmpinat pe aceștia.

Dintre invitați, enumerăm pe Ion N. Oprea, Ioan Grămadă, Preotul Protopop Pavel Postolachi – reprezentat de preotul Ioan Daniel, Mărioara Preutu, Mihaela Spiridon, Petronela Angheluță și Olguța Luncașu Trifan.

Într-un cadru restrâns, elevat, oameni de cultură, prieteni ai autorului dar și tineri din localitate, au opinat, rând pe rând, pe marginea lucrării ce înfățișează Ruginoasa prin ochii lui Marian Malciu. De asemenea, cea care coordonează întreaga activitate a Muzeului Memorial Alexandru Ioan Cuza s-a dovedit a fi un izvor prețios de informații pentru scriitorul oltean.

Evenimentul a fost o reușită și o bucurie pentru oamenii de cultură ai locului și nu numai și a culminat cu un moment poetic marca George Marici și Vasile Vojoga. 

Precizăm faptul că acest eveniment se va desfășura și mâine, 25 octombrie, începând cu orele 15.00, în cadrul Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. 

 

 

 

Related posts

Simpozion dedicat criticului literar pășcănean Constantin Ciopraga

Oana Cordoneanu

Cum să integrezi credința în afaceri, cu Preot Marius Ionuț Tabarcea

Redacția

Ziua Crucii, post aspru şi rugăciune. Tradiții şi obiceiuri de Înălțarea Sfintei Cruci

Redacția
Încarcă...