RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kurzi ucişi la Paris: Ankara l-a convocat pe ambasadorul Franţei pentru „propagandă anti-Turcia”

Ambasadorul Franţei în Turcia a fost convocat luni la Ministerul de Externe turc, în timp ce Ankara protestează împotriva a ceea ce se percepe ca fiind „propaganda anti-Turcia” în Franţa de la uciderea a trei kurzi la Paris, potrivit unei surse diplomatice turce, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Ne-am exprimat nemulţumirea faţă de propaganda lansată împotriva ţării noastre de cercurile PKK”, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, a indicat sursa citată, anunţând convocarea ambasadorului Hervé Magro.

Ankara critică în special Parisul pentru că a permis unor susţinători ai PKK să manifesteze pe străzile Parisului, unele dintre pancartele purtate evocând legături dintre Turcia şi atacatorul francez.

Consilierul special al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, a condamnat duminică violenţele de la Paris după uciderea a trei kurzi şi a învinuit pentru acestea PKK.

  

După uciderea a trei kurzi, vineri, la Paris, manifestaţiile în semn de omagiu adus victimelor au fost marcate de violenţe. Presupusul autor al crimelor, un pensionar francez, a declarat că a acţionat din rasism.

În timpul demonstraţiilor, s-au scandat sloganuri precum „Trăiască rezistenţa poporului kurd”. PKK este o organizaţie considerată tero

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Putin este furios pe FSB, o copie palidă a KGB-ului de altădată, acuzat că i-a dat informații greșite care au dus la decizii proaste în timpul invaziei rusești din Ucraina – analiză The Times

Redacția

Preţurile mondiale la alimente au revenit la minimul ultimilor doi ani, în pofida scumpirii orezului

Redacția

”Tatăl meu, Henry Kissinger, împlinește 100 de ani. Acesta este ghidul său pentru longevitate”

Redacția
Încarcă...