RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kremlinul nu vrea demilitarizarea centralei nucleare Zaporojie și cere Occidentului să facă presiuni asupra Ucrainei

Kremlinul a cerut luni comunității internaționale să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru a reduce tensiunea militară de la centrala nucleară Zaporojie, acuzând Kievul că pune în pericol Europa, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov, ​purtătorul de cuvânt al lui Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a anunțat luni dimineață că va inspecta centrala în această săptămână și că o echipă de specialiști se află în drum spre Zaporojie, care a devenit centrul preocupărilor internaționale, în timp ce atât Ucraina, cât și Rusia se acuză reciproc că pun în pericol siguranța acesteia.

  

“Presiunea asupra părții ucrainene pentru a înceta bombardamentele poate reduce tensiunea militară”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat ce ar dori Moscova să vadă făcut pentru a detensiona situația de la centrala nucleară.

“Toate țările sunt obligate să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru ca aceasta să nu mai expună continentul european la pericol”, a adăugat Peskov.

Dmitri Peskov a declarat că Moscova a salutat misiunea care va ajunge la centrala nucleară Zaporojie și că este pregătită să coopereze cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Netflix a plătit autorităţilor fiscale italiene 55,8 milioane de euro, deoarece a încasat bani ani de zile fără să plătească taxe

Redacția

Polonia discută cu SUA despre construirea unei centrale nucleare

Redacția

Datele de prezență ale salariaților sunt mai ușor de accesat cu un soft pontaj

Redacția
Încarcă...