RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kovesi: Europa de Est și cea de Vest seamănă în ceea ce privește corupția

“Nicio țară din Europa nu este curată. Niciuna”. Sub acest titlu, ziarul elvețian „Neue Zurcher Zeitung” a publicat un amplu interviu cu șefa Parchetului European, Laura Kovesi, relatează Deutsche Welle, scrie Sega, citată de Rador.

Autorul interviului, Daniel Steinfort, a precizat că Kovesi, care l-a primit într-o cameră modestă din Luxemburg, nu a fost dispusă să vorbească mult – ea a vorbit direct și pe subiect. Încă de la început, Kovesi a avertizat asupra riscului mare de a nu ajunge la destinație banii europeni din pachetul destinat depășirii consecințelor pandemiei.

„Nicio diferență între statele membre”

„În prezent, mulți bani ajung în sectorul sănătății și riscul de fraudă este mare. Guvernele nu anunță concursuri de licitații publice. Nu există suficient control, nu există transparență”, a spus șefa Parchetului European. Ea a precizează că în cazul achizițiilor publice, Parchetul se lovește constant de mită și dobândire de foloase personale.

  

Laura Kovesi și-a reiterat din nou convingerea că procurorii delegați de diferitele state la Parchetul European trebuie să fie complet independenți pentru a-și putea face treaba. Ea crede că banii pentru Parchetul European sunt mult prea puțini și dă un exemplu: pentru construirea acestuia au fost alocați inițial 30,2 milioane de euro,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O minge de foc uriașă luminează cerul după o explozie în Oxfordshire

Redacția

Oamenii de știință au creat mătase cu o glandă de păianjen artificială

Redacția

Suedia refuză o investigație comună alături de Germania și Danemarca asupra incidentelor de la gazoductele Nord Stream. Guvernul de la Stockholm a decis să nu împărtășească concluziile anchetei sale – Spiegel

Redacția
Încarcă...