NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kim Jong Un face apel către „partid” la îmbunătățirea vieții populației, într-un moment economic sumbru

Liderul Kim Jong Un a cerut oficialilor nord-coreeni să se concentreze pe îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor confruntaţi cu o situaţie economică „sumbră”, a informat presa de stat luni, cu ocazia aniversării partidului de guvernământ, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Pentru a sărbători duminică 76 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea, Kim Jong Un a ţinut un discurs în faţa unei adunări de oficiali, potrivit agenţiei KCNA.

Evenimente artistice, gale şi un spectacol de artificii au avut loc în Phenian. Nu a fost organizată însă nicio paradă militară de amploare, aşa cum se întâmplă uneori în astfel de ocazii.

Economia Coreei de Nord este afectată de ani de zile de sancţiunile internaţionale aplicate programelor sale nucleare şi de înarmare, iar ploile abundente şi inundaţiile au contribuit, de asemenea, la înrăutăţirea situaţiei economice a ţării.

  

Riscul de înfometare, după ce ţara s-a scufundat şi mai adânc în izolarea auto-impusă în timpul pandemiei de COVID-19 iar situaţia umanitară s-a înrăutăţită, s-ar putea transforma într-o criză, potrivit unui raport ONU consultat de Reuters săptămâna trecută.

Coreea de Nord se confruntă cu „sarcini uriaşe pentru ajustarea şi dezvoltarea economiei de stat” şi pentru îndeplinirea obiectivelor economice stabilite în reuniunile recente de partid şi guvern,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cum rămâne cu programul de cinci zile pe săptămână? O nouă formulă 3-2-2 este discutată pe piața globală a muncii

Redacția

Cristian Ghinea va participa la întâlnirea cu Ursula von der Leyen pentru semnarea PNRR: Premierul mi-a propus să rămân ministru și am refuzat/ Toate zvonurile legate de revenirea în guvern fără refacerea coaliției cu USR PLUS sunt fake news

Redacția

Comuna desprinsă din Evul Mediu unde singurii salariaţi sunt la primărie: „Noi trăim doar din banii daţi de la Guvern“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site