RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Jens Stoltenberg, despre îngrijorarea NATO privind prezența militară a Rusiei în Arctica: „Vedem o consolidare militară semnificativă rusă, cu noi baze şi noi sisteme de arme”

Capabilităţile Rusiei în Nord sunt o provocare pentru NATO, organizaţie ce are nevoie de o prezenţă aliată solidă în regiunea arctică, a declarat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Canada.

„Importanţa Nordului este în creştere pentru NATO şi pentru Canada întrucât vedem o consolidare militară semnificativă rusă, cu noi baze şi noi sisteme de arme”, a spus Jens Stoltenberg, stând alături de premierul canadian Justin Trudeau la Cold Lake, în provincia Alberta, transmite Reuters.

De partea sa, Trudeau a afirmat că schimbarea situaţiei geopolitice în ultimele luni a arătat că Rusia este un motiv de îngrijorare în creştere. În acest context, el a promis că ţara sa va informa NATO despre acţiunile realizate de Canada în cadrul Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

VIDEO | Ucrainenii râd de vestele antiglonț ale soldaților ruși: „Priviți ce are a două armată a lumii”

  

26 Aug, 22:35 | Știri externe

Belarusul amenință Polonia cu armele nucleare: „Credeţi că vorbim ca să ne aflăm în treabă? Totul este pregătit și răspunsul va fi instantaneu”

26 Aug, 19:26 | Știri externe

Șeful AIEA, despre situația de la centrala nucleară de la Zaporojie: „Nu poate fi exclus scenariul unui accident. Sunt întreruperi continue de curent și probleme cu combustibilul uzat”

26 Aug, 18:47 | Știri externe

NORAD este o organizaţie înfiinţată de Statele Unite în cooperare cu Canada şi reprezintă un sistem de control aerospaţial şi avertizare aerospaţială pentru America de Nord.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Criza din Sri Lanka: Forțele de securitate eliberează violent din tabăra de protest și arestează zeci de oameni

Redacția

În 2024, premierul maghiar Viktor ORBAN vrea să înveţe politică de la președintele argentinian, iar Trump să câștige alegerile prezidențiale din SUA

Redacția

Premierul Israelului a vorbit cu președintele Ucrainei după o întâlnire de trei ore cu Vladimir Putin, la Moscova

Redacția
Încarcă...