NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Jens Stoltenberg, despre îngrijorarea NATO privind prezența militară a Rusiei în Arctica: „Vedem o consolidare militară semnificativă rusă, cu noi baze şi noi sisteme de arme”

Capabilităţile Rusiei în Nord sunt o provocare pentru NATO, organizaţie ce are nevoie de o prezenţă aliată solidă în regiunea arctică, a declarat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Canada.

„Importanţa Nordului este în creştere pentru NATO şi pentru Canada întrucât vedem o consolidare militară semnificativă rusă, cu noi baze şi noi sisteme de arme”, a spus Jens Stoltenberg, stând alături de premierul canadian Justin Trudeau la Cold Lake, în provincia Alberta, transmite Reuters.

De partea sa, Trudeau a afirmat că schimbarea situaţiei geopolitice în ultimele luni a arătat că Rusia este un motiv de îngrijorare în creştere. În acest context, el a promis că ţara sa va informa NATO despre acţiunile realizate de Canada în cadrul Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

VIDEO | Ucrainenii râd de vestele antiglonț ale soldaților ruși: „Priviți ce are a două armată a lumii”

  

26 Aug, 22:35 | Știri externe

Advertisements

Belarusul amenință Polonia cu armele nucleare: „Credeţi că vorbim ca să ne aflăm în treabă? Totul este pregătit și răspunsul va fi instantaneu”

26 Aug, 19:26 | Știri externe

Șeful AIEA, despre situația de la centrala nucleară de la Zaporojie: „Nu poate fi exclus scenariul unui accident. Sunt întreruperi continue de curent și probleme cu combustibilul uzat”

26 Aug, 18:47 | Știri externe

Advertisements

NORAD este o organizaţie înfiinţată de Statele Unite în cooperare cu Canada şi reprezintă un sistem de control aerospaţial şi avertizare aerospaţială pentru America de Nord.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO Misiune ”aproape imposibilă” a scafandrilor spanioli. Un francez a fost salvat miraculos din apele Oceanului Atlantic după ce a supraviețuit mai multe ore sub o barcă

Redacția

Un fragment dintr-o rachetă SpaceX, lansată de compania lui Elon Musk în 2019, se îndreaptă către Stația Spațială Internațională

Redacția

Vladimir Putin: ”Dezvoltarea militară a Ucrainei, cu sprijinul Occidentului, reprezintă o amenințare pentru Rusia”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site