RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Japonia cere o reformă a Consiliului de Securitate al ONU după ce instituția nu a reușit să ia măsuri adecvate față de războiul din Ucraina

Japonia a făcut apel marți, prin vocea premierului Fumio Kishida, la o reformă a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU), în contextul în care organismul a fost blocat de Rusia, prin dreptul său de veto din Consiliu, neputând să reacționeze în fața războiului din Ucraina.

Kishida spune că instituția își pune în pericol credibilitatea, dat fiind faptul că Rusia, țară cu statut de membru permanent și drept de veto în Consiliul de Securitate, a blocat orice măsură în contextul agresiunii sale asupra Ucrainei.

„Noi, statele membre ale ONU, trebuie să acţionăm pentru a restabili credibilitatea organizaţiei”, a spus premierul japonez.

Un bărbat a primit în cont, din greșeală, 6 milioane de lire, în loc de 60.000. A cheltuit banii la hoteluri de 5 stele și în cazinouri / Ce s-a întâmplat când banca și-a dat seama de eroare

  

21 Sep, 11:06 | Știri externe

Cea mai nouă teorie conspirativă: „Prinții William și Harry au o soră secretă, care e adevărata moștenitoare a tronului Marii Britanii”

21 Sep, 10:44 | Știri externe

VIDEO | Serghei Puskepalis a murit în timp ce livra o mașină blindată pentru separatiștii proruși din Donbas. Reacția lui Putin, după moartea cunoscutului actor

21 Sep, 08:25 | Știri externe

Declarația sa vine și în contextul în care Japonia speră de zeci de ani să devină membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

Ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, autoritățile de la Tokyo au un nou argument în favoarea reformării Consiliului de Securitate și cer noi negocieri în acest sens, notează Agerpres.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

1.800 de cetăţeni români au fost repatriaţi în siguranţă. MAE a ridicat nivelul de ALERTĂ pentru Israel

Redacția

Medicii din Africa de Sud au descoperit un simptom care indică infectarea cu Omicron, dar apare doar pe timpul nopții

Redacția

Proteste în SUA după ce un bărbat de culoare a fost omorât de Poliție cu 60 de gloanțe. Imaginile teribile au apărut pe rețelele sociale

Redacția
Încarcă...