RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Israelul a propus un nou acord „global” de încetare a focului ce cuprinde şi eliberarea tuturor ostaticilor, susține Joe Biden: „Nu putem rata acest moment”

Preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri că Israelul a propus un nou acord „global” de încetare a focului ce cuprinde şi eliberarea tuturor ostaticilor, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Propunerea Israelului constă în retragerea tuturor forţelor sale de pe teritoriul palestinian timp de şase săptămâni, o încetare completă a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor, a precizat Biden într-un discurs la Casa Albă.

El a lansat totodată un apel către militanţii Hamas să accepte această propunere.

„Cu un armistiţiu, ajutorul poate fi distribuit în siguranţă tuturor celor care au nevoie”, a spus preşedintele american.

  

„Nu putem rata acest moment”, a insistat el.

Joi, Hamas a anunţat într-un comunicat că doreşte un „acord total” cu Israelul în privinţa eliberării ostaticilor răpiţi din Israel în schimbul deţinuţilor palestinieni, dar condiţia preliminară este încheierea războiului din Gaza. Negocierile indirecte cu privire la un acord între guvernul israelian şi Hamas au dat greş în trecut deoarece militanţii au condiţionat chiar şi o eliberare parţială de ostatici de încheierea războiului din Gaza de către Israel.

În 7 octombrie anul trecut, teroriştii Hamas au luat peste 250 de ostatici în sudul Israelului şi au ucis aproximativ 1.200 de persoane,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Financial Times: Un prim an dezamăgitor sub președintele Biden (editorial)

Redacția

Europarlamentarul german care a spus că „România este Vestul Sălbatic al UE”, în vizită la Hunedoara

Redacția

Ucraina afirmă că Rusia a acceptat „verbal” propunerile Kievului

Redacția
Încarcă...