RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iphone-urile unor angajaţi ai Departamentului de Stat au fost piratate cu ajutorul softului grupului israelian NSO

Iphone-urile a cel puţin 9 angajaţi ai Departamentului de Stat au fost piratate cu ajutorul softului sofisticat de spionaj dezvoltat de grupul israelian NSO, au declarat patru persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Atacurile, care au avut loc în ultimele câteva luni, au fost împotriva unor oficiali americani din Uganda sau care lucrează la subiecte care au legătură cu această ţară, au spus două surse.

Intruziunile reprezintă cele mai cunoscute atacuri ale hackerilor împotriva unor oficiali americani prin tehnologia NSO.

Anterior, o listă de date cu ţinte potenţiale, inclusiv unii oficiali americani, a apărut în rapoartele despre NSO, dar nu era clar dacă intruziunile au fost doar nişte tentative sau au avut succes.

  

Reuters nu a putut determina cine a lansat cele mai recente atacuri cibernetice.

Grupul NSO a afirmat joi, într-un comunicat, că nu are niciun indiciu că instrumentele lor au fost folosite, dar a anulat conturile relevante şi va investiga pe baza anchetei Reuters.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat să comenteze asupra intruziunilor, arătând în schimb decizia recentă a Departamentului pentru Comerţ de a plasa compania israeliană pe o listă de entităţi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ții dietă și înlocuiești cina cu o felie de pepene sau alt fruct? Mai gândește-te! De ce fructele fac mai mult rău decât bine dacă sunt consumate seara

Redacția

Andreea Prisăcariu şi Oana Gavrilă, calificate în optimile de finală ale turneului ITF de la Palmanova

Redacția

Liga 2: Steaua vs. Metaloglobus. Interzis la promovare!

Redacția
Încarcă...