NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: Trebuie combătută utilizarea energiei ca instrument de şantaj / Preşedintele a vorbit şi despre mediu şi educarea generaţiilor viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în discursul rostit în cadrul Adunării Generale ONU, că provocările cu care ne confruntăm în prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave, subliniind totodată că trebuie combătută utilizarea energiei ca instrument de şantaj, relatează news.ro

Potrivit lui Iohannis, legătura dintre schimbările climatice şi pace şi securitate ar trebui să fie mai proeminentă în cadrul discuţiilor, inclusiv la nivelul Consiliului de Securitate.

El a mai afirmat că, în pofida eforturilor, nu am reuşit să depăşim criza triplă a schimbărilor climatice, a poluării şi a pierderii biodiversităţii. ”Timpul trece, iar planeta noastră nu mai poate aştepta”, a conchis Iohannis, care a amintit importanţa educării generaţiilor viitoare cu privire la protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatice, dar şi faptul că ”Educaţia constituie o prioritate de top pentru România”.

Advertisements

”Provocările cu care ne confruntăm în prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave. Acestea necesită răspunsuri şi soluţii, pe care cetăţenii noştri le solicită pe bună dreptate.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Premiile BAFTA: Drama ”The Power of the Dog”, regizată de Jane Campion, a câștigat competiția pentru cel mai bun film

Redacția

Prețurile cerealelor se confruntă cu o ușoară acalmie, după ce au atins maxime record

Redacția

Cehia este prima țară din Europa care are Pirați în guvern

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site