NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: Fondurile europene fără precedent pot accelera parcursul modernizării profunde a României

Klaus Iohannis a subliniat importanța fondurilor europene pentru România în cadrul mesajului transmis cu ocazia aniversării Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Klaus Iohannis, mesaj la aniversarea Camerei de Comerț Româno-Germană FOTO presidency

Mesajul a fost prezentat de către Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial – Departamentul Politici Economice şi Sociale, în cadrul evenimentului organizat la Palatul Parlamentului.

  

Simţim cu toţii efectele crizelor multiple care se suprapun în aceşti ani: războiul din Ucraina, costurile revenirii post-pandemie, creşterea preţurilor la energie, criza climatică şi riscurile la adresa securităţii alimentare“, a spus şeful statului.

Advertisements

Klaus Iohannis a arătat că „anul 2022 stă sub semnul unor valori record ale inflaţiei şi al crizei preţurilor la energie, nu doar în România sau în Germania, ci la nivel global”.

Există sincope în aprovizionare, volatilitate a pieţelor şi riscuri critice ale dependenţei energetice. Acestea generează deja un deficit de încredere privind rezilienţa economică. Din păcate, nu există o soluţie magică pentru toate aceste probleme, dar sunt lucruri punctuale pe care le putem face pentru a depăşi asemenea provocări“, a arătat Klaus Iohannis.

Advertisements

Preşedintele s-a referit,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

I se cere demisia ministrului Muncii. A elaborat una dintre cele mai proaste legi a salarizării

Redacția

Sindicaliştii Sanitas au organizat un protest spontan în faţa Guvernului, nemulţumiţi de nerespectarea legii salarizării

Redacția

Nutriție și sănătate: 8 alimente bune pentru colesterolul… “bun”. Ultimul va aduce și fericire multora

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site