RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Regiunea Mării Negre devine o miză mare din perspectivă geopolitică

Premierul a prezentat importanța regiunii Mării Negre, din perspectivă geopolitică, la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum, unde a evidențiat mai multe aspecte.

Nicolae Ciuca FOTO Facebook Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă arată importanța Mării Negre pentru România FOTO Facebook Nicolae Ciucă

Premierul României a precizat că libertatea de circulaţie şi de navigaţie, libertatea comerţului trebuie apărate şi în situaţii speciale.

  

Regiunea Mării Negre devine acum o miză mai mare ca oricând, nu doar în sensul clasic, militar, al securităţii, cât mai ales din perspectivă largă, geopolitică. Aceasta are implicaţii pe multiple planuri: securitate, energie, siguranţa lanţurilor de aprovizionare, infrastructură, interconectivitate, securitate cibernetică. În aceste domenii consacrarea acestei regiuni în strategii naţionale aliate sau ale UE se justifică şi se reflectă în modul cel mai concret. Iar securitatea maritimă se concentrează pe libertatea de circulaţie şi de navigaţie şi libertatea comerţului, pe care trebuie să le apărăm şi în situaţii speciale, precum cele din perioadele de război”, afirmat Nicolae Ciucă.

Parteneriatul strategic cu SUA

Șeful Guvernului a salutat iniţiativa puternic susţinută în Congresul SUA de a consolida o strategie americană la Marea Neagră.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Consens pe OUG privind PNRR. Cîţu: S-a ajuns la formă finală. Agenţiile de Dezvoltare Regională vor fi implicate în proiecte

Redacția

Poşta din Franţa va emite un timbru special pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Redacția

Cum au reușit cercetătorii să creeze combustibil din apa poluată?

Redacția
Încarcă...