NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Regiunea Mării Negre devine o miză mare din perspectivă geopolitică

Premierul a prezentat importanța regiunii Mării Negre, din perspectivă geopolitică, la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum, unde a evidențiat mai multe aspecte.

Nicolae Ciuca FOTO Facebook Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă arată importanța Mării Negre pentru România FOTO Facebook Nicolae Ciucă

Premierul României a precizat că libertatea de circulaţie şi de navigaţie, libertatea comerţului trebuie apărate şi în situaţii speciale.

  

Regiunea Mării Negre devine acum o miză mai mare ca oricând, nu doar în sensul clasic, militar, al securităţii, cât mai ales din perspectivă largă, geopolitică. Aceasta are implicaţii pe multiple planuri: securitate, energie, siguranţa lanţurilor de aprovizionare, infrastructură, interconectivitate, securitate cibernetică. În aceste domenii consacrarea acestei regiuni în strategii naţionale aliate sau ale UE se justifică şi se reflectă în modul cel mai concret. Iar securitatea maritimă se concentrează pe libertatea de circulaţie şi de navigaţie şi libertatea comerţului, pe care trebuie să le apărăm şi în situaţii speciale, precum cele din perioadele de război”, afirmat Nicolae Ciucă.

Advertisements

Parteneriatul strategic cu SUA

Advertisements

Șeful Guvernului a salutat iniţiativa puternic susţinută în Congresul SUA de a consolida o strategie americană la Marea Neagră.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dan Nica: Renegocierea PNRR este permisă de Regulamentul UE. PSD nu va gira angajamente contrare interesului cetăţenilor

Redacția

Simona Halep s-a calificat în turul doi la turneul pe iarbă de Birmingham, în pregătirea Wimbledonului

Redacția

Digi24: Un român a înțepat cauciucurile a 91 de mașini în Austria, pentru că era deranjat de zgomotul produs de vecini

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site