RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investiția de pe Nicolae Iorga suplimentată de la sine putere de șefii Primăriei, fără acordul aleșilor locali!

Neconcordanțe în proiectul de buget pentru anul 2018 cu privire la un obiectiv de investiții pentru care administrația locală nu mai are fonduri la momentul de față. Este vorba despre strada Nicolae Iorga.

 

Dacă anul trecut pe Lista de Investiții, această lucrare era bugetată cu suma rezultată în urma licitației desfășurată, acum avem de-a face cu o altă estimare. În anul 2017 Primăria ar fi trebuit să cheltuie 1,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor, dar în 2018 costurile ajung la aproximativ 2,2 milioane lei.

  

Cel care a atras atenția asupra acestui aspect este consilierul liberal Claudiu Bodoașcă. El s-a arătat contrariat de faptul că persoanele care au întocmit proiectul de buget au crescut suma alocată investiției cu aproximativ 500.000 lei.

În opinia administrației locale decizia este una corectă:”Avem un rest de executat pe această stradă. Nu trebuie făcută?”, a susținut telefonic viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Atunci când i-am atras atenția că bugetul unei investiții poate fi modificat după o expertiză a lucrărilor asumată de Consiliul Local, Nedelcu a spus că se va discuta în legislativul local.

Menționăm faptul că lucrările pe strada Nicolae Iorga au fost sistate, deoarece suma rezultată în urma licitației a fost cheltuită. Primarul municipiului a anunțat că va fi realizată o expertiză din care să rezulte suma necesară finalizării obiectivului, care urmează să fie realizată în acest an.  

Related posts

Modificări radicale în proiectele de hotărâre prin care se redeleagă serviciul de apă-canal către ApaVital!

Răzvan Grecu

Marius Pintilie despre acuzele că ocupă abuziv domeniul public.”Sunt atacat! Plătesc la Primărie pentru tot terenul ce îl ocup. Sunt dovezi clare”! VIDEO

Marius Parteni

Sorin Olariu (PMP) reacție la adresa lui Marius Pintilie și PNL pe marginea discuțiilor legate de subiectul terenurilor ocupate abuziv

Marius Parteni
Încarcă...