RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Întrunire între preoți și cadrele medicale din Pașcani la Spitalul Municipal cu două teme: eutanasia și avortul

Astăzi, la Sala de Referate a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani a avut loc o întrunire importantă între preoții din Pașcani, cadrele medicale ale unității, profesori, juriști și tineri. Temele discuției au fost două probleme sensibile ale zilelor noastre: ”Eutanasia în fața îngrijirilor paliative” și ”Problematica avortului și consecințele lui asupra generațiilor viitoare”.

 

De organizarea și prezentarea evenimentului s-a ocupat preotul Ioan Gigi de la Biserica din curtea Spitalului, Sfântul Ioan Botezătorul.

  

În prima fază s-a discutat despre problema avortului, iar preotul Ioan Gigi a prezentat un film sensibil realizat chiar de către tenorul italian, Andreea Bocelli, care povestea despre faptul că el nu ar fi existat dacă mama acestuia ar fi ascultat sfatul medicilor de la vremea respectivă și ar fi avortat.

Avortul a devenit cu adevărat o problemă socială ce se acutizează. Cifrele vorbesc de la sine – 22.178.906 avorturi făcute  în intervalul cuprins între 1958 – 2008. Datele aparțin Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare din Ministerul Sănătății. Și mai interesant este faptul că la sfârșitul acestui interval, adică în 2011, populația României, conform datelor oficiale, era de 19.054.442 de locuitori.

Numărul avorturilor din ultimii 50 de ani este mai mare decât populația actuală a țării.  Efectele creșterii numărului se va simți pe piața muncii, după anii 2020 – 2030 vor apărea efecte economice negative ale scăderii natalității în prima parte a anilor 90 și menținerea acesteia la valori scăzute. Efecte vor fi și la populația școlară, raportul etnic etc.

În partea a doua a discuțiilor părintele le-a vorbit celor prezenți despre derapajul eutanasiei spre lipsa generalizată de respect pentru viață. Problema eutanasiei și a sfârșitului vieții sunt aspecte extrem de complicate și încercate de a le rezolva prin intermediul legislației este adesea dificilă. Uciderea intenționată a unei ființe umane nevinovate este întotdeauna o alegere greșită din punct de vedere moral. Crima este întotdeauna o greșeală iar eutanasia este în mod clar o crimă. Țările care acceptă eutansia cum ar fi Țările de Jos, Olanda, Belgia aterizează rapid pe panta lunecoasă spre o lipsă generalizată de respect pentru viață.

În ianuarie 2012 Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a aprobat o rezoluție împotriva eutansiei. De asemenea Curtea Europeană a Dreptului Omului a afirmat în anul 2011 că nu există nici un drept care să aprobe eutanasia sau sinuciderea asistată în temeiul Convenției Europene.

Pentru a preveni abuzurile, Rezoluția are un limbaj extrem de clar și precis: ”Eutanasia, cu sensul de ucidere intenționată, prin acțiune sau omisiune, a unui om dependent pentru un presupus beneficiu al lui sau al ei, trebuie întotdeauna interzisă”. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

„Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112” – prilej de întâlnire cu pășcănenii

Redacția

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ al OLGUȚEI VASILESCU. Ce LEGE se PREGĂTEȘTE pentru ROMÂNII fără vechime

Redacția

O suceveancă a născut acasă, asistată de trei pompieri militari. ”Misiunea a venit ca o gură de aer proaspăt”

Redacția
Încarcă...