RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Incidența COVID-19, la un nivel de „risc scăzut” în Spania, pentru prima dată în 15 luni

Incidența COVID-19 în Spania a scăzut, joi, sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, pentru prima dată în 15 luni, ajungând astfel la pragul considerat cu „risc scăzut” de către Ministerul Sănătății.

Peste trei sferturi din populaţia spaniolă este în prezent complet vaccinată împotriva COVID-19, iar cele mai multe restricţii au fost recent ridicate, deşi purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile închise.

Ministerul Sănătăţii a raportat joi 1.807 de noi infectări, numărul total al cazurilor la nivel naţional ajungând la 4,97 milioane de la începutul pandemiei. Numărul total al deceselor a ajuns la 86.701.

Rata de infectare, măsurată pentru ultimele 14 zile, a scăzut la 49 de cazuri la 100.000 de persoane, ajungând sub 50 pentru prima dată din 27 iulie 2020.

  

La acel moment, Spania tocmai ieşise din unul dintre cele mai stricte lockdown-uri din Europa, care a dus la o reducere a cazurilor. Însă transmiterea virusului a revenit curând, milioane de persoane fiind infectate în patru valuri succesive şi împingând incidenţa la un record de 900 de cazuri la 100.000 de locuitori la sfârşitul lunii ianuarie, înainte de începerea în forţă a campaniei de vaccinare.

digi24

Related posts

Ungaria va prelua 50 de pacienţi români infectați cu Covid-19, care au nevoie de îngrijire la ATI

Redacția

Cum poţi afla dacă ai moştenit o formă de cancer: singurul departament din România care identifică de timpuriu teribila boală ascunsă

Redacția

Relaxarea umple spitalele ieşene cu pacienţi COVID-19!

Redacția
Încarcă...