NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Încă o reușită marca Actualitatea TV: Edilii vor propune săptămâna viitoare în ședința de Consiliu Local închiderea centrului orașului pe perioada weekend-ului!

Societatea românească nu a scăpat încă de „comuniști”, care și-au schimbat numai părul, însă, cu toate acestea, sângele nevinovat vărsat în 1989 a răscumpărat libertatea noastră de exprimare. De aceea, cu atât mai mare este satisfacția pentru noi, cei de astăzi, când constatăm uneori că autoritățile locale sunt receptive la modul de manifestare al cetățenilor săi și le ascultă opiniile.

 

  

Ne referim aici la o inițiativă media a postului Actualitatea TV, care a luat pulsul pășcănenilor în momentul închiderii unui tronson al străzii „Ștefan cel Mare” din centru, pentru reabilitare. Zeci de rolleri și bicicliești au ieșit atunci în centru „ca ciupercile după ploaie”, manifestându-și bucuria de a se plimba liber prin centrul orașului.

Acest eveniment neașteptat a amintit echipei Actualitatea TV de inițiativa primarului ieșean, Gheorghe Nichita, care a rămas în mintea ieșenilor ca primarul căruia îi pasă de cetățeni, prin gestul extraordinar, la vremea aceea, al Consiliului Local Iași de a hotărî restricționarea accesului autoturismelor în centrul capitalei Moldovei pe toată durata weekend-ului. Ulterior, administrația ieșeană a hotărât închiderea definitivă a centrului orașului, în ceea ce privește mașinile.

Ținând cont de faptul că orașul Pașcani este oricum deficitar la metrii pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, ne-am gândit că o astfel de acțiune aplicată și la Pașcani ar aduce numai beneficii orașului și cetățenilor săi.

Advertisements
Advertisements

În același ison al respectului față de cetățeni și al urmării unui exemplu de succes, echipa Actualitatea TV laudă propunerea municipalității de a restricționa accesul mașinilor în centrul orașului pe perioada weekend-ului, care va fi lansată spre aprobare Consiliului Local Pașcani săptămâna viitoare.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Zile de foc pentru pompierii pășcăneni

Redacția

Black Friday: Valoarea comenzilor eMag a depăşit 125 de milioane de lei după o oră şi jumătate

Redacția

Casa unor pășcăneni mistuită de flăcări! Familia face apel la oamenii ce pot face donații!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site