NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În atenția DNA: Cum încearcă primarul să-și rezolve problema penală cu ajutorul juristului Primăriei! UAT s-a constituit parte civilă în dosarul AgroComplex!

Primarul Dumitru Pantazi încearcă să-și rezolve problemele penale din dosarul AgroComplex cu ajutorul juristului municipalității. Pentru a lăsa procurorii DNA fără obiectul infracțiunii din acest dosar, AgroComplex s-a adresat Judecătoriei Pașcani cu cererea de anulare a contractului de închiriere care a generat prejudicierea bugetului local. Primul termen a avut loc ieri, iar judecătorul a decis judecarea fondului în luna ianuarie când ar trebui administrat probatoriul.

 

 Chiar dacă o cerere cu obiect similar a fost anulată de Tribunalul Iași, iar pe rolul instanței supreme este un proces penal pe aceeași speță, în mod surprinzător juristul Primăriei, Paul Apostol, nu a găsit de cuviință să solicite suspendarea judecății cauzei civile până la pronunțarea instanței penale.

 „Sunt cauze diferite. După părerea mea nu se impunea o astfel de cerere”, a declarat Paul Apostol, juristul Primăriei.   

 Totuși practica, dar și procedura civilă, prevede ca atunci când obiectul judecății civile privește și o cauză penală, procesul civil se poate suspenda la cererea uneia dintre părți.

 De altfel, mai mulți dintre inculpații din dosarul AgroComplex au contestat până acum trimiterea în judecată susținând exact ceea ce avocatul societății primarului Dumitru Pantazi a cerut instanței să constate, și anume, contractul de închiriere este lovit de nulitate absolută deoarece Primăria nu era în posesia terenului care a generat datoria.

 Mai mult, câțiva din inculpații dosarului AgroComplex sunt reprezentați de avocatul Mihaela Apostol, care este mama juristului Primăriei. Astfel se poate suspecta că cererea de suspendare nu a fost făcută tocmai pentru a-și avantaja mama. Paul Apostol a infirmat o astfel de variantă, susținând că nu se află într-un conflict de interese.

 Tot în cazul AgroComplex, consilierii locali au votat astăzi inițiativa lui Marius Pintilie de constituire a Unității Administrativ Teritoriale Pașcani ca parte civilă în dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru suma de 2.045.000 lei.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Angajații Prest Serv Apă din Pașcani au avut azi liber

Răzvan Grecu

Niciun pas concret pentru Autostrada A8. Deputatul Petru Movilă: Nimeni nu a mai fost interesat de autostrada Iași-Târgu Mureș

Redacția

Noi proiecte pentru primarul comunei Lespezi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site