RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Imaginea umilinței. Români transformați în mașini de cules căpșuni (VIDEO)


Imagini incredibile, surprinse pe o plantație de căpșuni din străinatate. Mai mulți muncitori, între care și români, au fost filmați în timp ce culegeau, asemenea unui sistem mecanizat, căpșuni, scrie OMG News.ro.

 

Întinși pe burtă pe platforma unui tractor, căpșunarii trebuie să culeagă fructele extrem de repede, în ritmul în care merge tractorul printre răsaduri. Printre cei muncitorii filmați pot fi văzuți și copii.

  

Potrivit cifrelor oficiale, la 1 ianuarie 2013, peste 2,3 milioane de români erau plecaţi în străinătate de un an sau mai mult. În privinţa românilor care şi-au stabilit domiciliul în străinătate între 1989 şi 2012, datele statistice spun că numărul acestora se apropie de 460.000.

Cei mai mulţi dintre aceştia se aflau în Italia, peste 340.000, dar şi în Spania – 171.000, Marea Britanie şi Germania, unde erau sub 50.000 de români.

Neoficial, însă, cifra românilor aflaţi la muncă în străinătate s-ar ridica la 4 milioane.

Dacă la începutul anilor 90, românii din străinătate trimiteau, anual, sume de ordinul milioanelor de dolari, în octombrie anul trecut, în ţară au ajuns 3,6 miliarde de dolari. În total, 53,4 miliarde de dolari au intrat în ţară, în ultimii 20 de ani, de la românii care muncesc în străinătate.

{youtube}BihiEwcjryQ{/youtube}

Sursa: 7Est.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cu ocazia sărbătoririi zilei femeii, membrii asociației ”Lumină și Dar” au împărțit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor

Redacția

Unde mai sunt locuri libere la restaurantele din Iaşi pentru petrecerea de Revelion

Redacția

METEO. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Redacția
Încarcă...