RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Poliţiştii vor încasa lefuri mai mari

La iniţiativa Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), începând cu data de 1 august, poliţiştii care încadrează structurile de combatere a criminalităţii organizate din Poliţia Română vor primi un spor de 20% la salariu.

De asemenea, tot începând cu 1 august, lucrătorii din poliţia judiciară din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră Române vor primi un spor de 5% la salariu.

„Majorarea salarială va fi calculată la salariul de bază. Acum, un agent are leafa brută de aproximativ 1.500 lei, iar un ofiţer cam 2.200 lei. Legea a intrat în vigoare în anul 2011, dar pentru că nu au fost fonduri nu s-a aplicat”, a declarat Marin Gruia, preşedintele SNPPC.

  

 
La nivelul judeţului Iaşi, aproximativ 400 de poliţişti se vor bucura de aceste creşteri salariale. „Orice leu este binevenit. Ne bucurăm nespus de această decizie. Cu majorarea salarială ne vom putea descurca mai bine cu ratele la bănci. Ea trebuia să intre în vigoare mult mai devreme”, a spus un poliţist care va beneficia de această majorare salarială. 

Baza legală
ART. 13 – Anexa VII din Legea nr. 284/2010
(1) Dispoziţiile legale prin care sunt stabilite sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi de natură salarială pentru personalul din alte domenii de activitate din sectorul bugetar se aplică şi personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil care se află în situaţii similare, indiferent de tipul unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, cu avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
(2) Normele de aplicare se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.
raportat la
ART. 5 – Anexa VI Legea nr. 284/2010
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la curţile de apel, tribunale, tribunalele specializate şi judecătorii, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanţe, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, asistenţii judiciari, personalul auxiliar de specialitate, personalul de specialitate criminalistică şi personalul auxiliar de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi al laboratoarelor de expertize criminalistice, ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară, precum şi specialiştii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, personalul de probaţiune beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, respectiv de un spor pentru păstrarea confidenţialităţii de până la 5%, aplicate la salariul de bază lunar, respectiv la indemnizaţia lunară de încadrare.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Proiectul de buget a fost dezbătut cu puțini cetățeni în sală

Răzvan Grecu

Ploi cu fenomene electrice și ninsori în următoarele zile. Temperaturile scad

Redacția

Legea care stabilește dacă poți să te uiți peste gard la vecini!

Redacția
Încarcă...