RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Hrană gratuită pentru poliţiştii locali

Senatorii au adoptat, ieri, o iniţiativă legislativă potrivit căreia cadrele din poliţia locală aparţinând autorităţilor administraţiei publice locale ar urma să aibă dreptul, în timp de pace, la hrană gratuită. Ei au adoptat, în acest sens, propunerea legislativă privind modificarea Ordonanţei 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională. În prezent, au dreptul la hrană gratuită în timp de pace personalul din Ministerul Apărării Naţionale, personalul din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei – Direcţia Generală a Penitenciarelor şi Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie, al SRI, SIE, SPP, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Iniţiatorii proiectului, mai mulţi senatori PNL, argumentează în expunerea de motive că adoptarea unei astfel de măsuri este justificată având în vedere natura muncii depuse de personalul din cadrul poliţiei locale – efort fizic şi psihic prelungit, exercitarea atribuţiilor în perioade cu temperaturi extreme. Proiectul de act normativ a fost dezbătut şi votat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.
 
sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lucrări fără autorizaţie la un bloc din Tătăraşi. A fost anunţat Parchetul

Redacția

Alegeri prezidențiale Franța: Votanții lui Jean-Luc Melenchon din turul 1 se tem de Marine Le Pen, dar nu se simt atrași de Emmanuel Macron/ Partidul lui Melenchon se pregătește de alegeri parlamentare

Redacția

Lemnul tăiat din pădure, transportat doar ziua

Redacția
Încarcă...