RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Harta drumurilor în pericol de înzăpezire

Zeci de porţiuni din drumurile naţionale de pe raza zonei Moldovei sunt în pericol din cauza ameninţării ninsorilor, au anunţat şefii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. Totodată, pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale (CNADNR) a fost publicată harta drumurilor naţionale în pericol de înzăpezire, inclusiv cele din Iaşi şi din celelalte judeţe ale Moldovei. 

  

 

„Este vorba de acele drumuri în pericol de înzăpezire în caz de viscol. Pe DN 17A, între Câmpulung Moldovenesc şi Pasul Palma, am acţionat împreună cu Poliţia Rutieră unde, pentru câteva ore, am pus restricţie pentru camioanele cu tonaj mai mare de 7.5 tone. Restricţia s-a pus deoarece au fost depistaţi şoferi fără cauciucuri de iarnă, iar intenţia noastră a fost să evităm orice fel de tragedie în acea zonă”, a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi, pentru „Evenimentul Regional al Moldovei”.

 

Pe DN 17A, pe raza de activitate a Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, era prezentă zăpadă frământată de până la 1 cm grosime. S-a acţionat cu 8 utilaje tip Unimog, împrăştiindu-se 58 de tone de material antiderapant. În aria Secţiei Drumuri Naţionale Suceava s-a intervenit cu 6 utilaje, fiind aruncate pe carosabil 102 tone de material antiderapant şi 64 de tone de sare.

 

Pericol pe patru drumuri naţionale din Iaşi

 

Potrivit hărţii drumurilor aflate în pericol de deszăpezire, pe raza judeţului Iaşi se numără DN 24 spre Vaslui, DN 24C Vânători, către graniţa cu Republica Moldova, DN 28 Iaşi – Podu Iloaei – Târgu Frumos – Miclăuşeni şi DN 28A, spre Paşcani. Potrivit şefilor DRDP Iaşi, în cursul acestei săptămâni se desfac ofertele de licitaţii pentru autoutilitare la nivelul tuturor judeţelor din zona Moldovei. 

 

„Toate judeţele care au drumuri naţionale în administraţia noastră sunt în plin proces de licitaţie pentru autoutilitare de deszăpezire. Noi avem contract de închiriere până la 31 decembrie, motiv pentru care va urma şi o licitaţie de închiriere a serviciilor de deszăpezire în această iarnă. Conform statutului nostru de funcţionare, ne ocupăm de 20% din reţeaua de drumuri naţionale, iar 80% este licitată firmelor private”, a precizat şeful DRDP Iaşi.

 

În perioada următoare, şi Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi va livra ultimele freze către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, din cele achiziţionate anul acesta. În luna martie a acestui an, CJ Iaşi anunţa achiziţionarea unui număr de 24 de autofreze care urmau să fie livrate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din zona Moldovei, fiind primele utilaje achiziţionate pe fonduri europene la nivel naţional. Proiectul a avut o valoare de 20,8 milioane lei.

Articolul integral pe www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Primarul Pașcaniului a depus astăzi jurământul!

Marius Parteni

Mioara Petrescu, USR, solicită Primăriei să cumpere măști de protecție pentru pășcăneni

Răzvan Grecu

Undă verde pentru mai multe investiţii judeţene

Redacția
Încarcă...