NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Demers administrativ târziu, pentru stabilirea cantitătilor de precipitații la Pașcani, pe baza cărora se facturează apa meteorică

Primăria Pașcani încearcă cu disperare să rezolve problema pluviometrului care indică cantitatea de precipitații pe baza căruia se emite factura de apă meteorică de către operatorul ApaVital.

  

Asta după ce societatea ieșeană a emis către municipalitate facturi foarte mari pentru canalizarea apei meteorice.

De la cabinetul primarului Dumitru Pantazi a fost transmisă către Centrul Meteo Moldova o adresă în care se solicită explicații. Aceasta este semnată de către edil, care susține că sunt neclarități pe partea de facturare a apei meteorice.

„În urma facturilor emise de societatea ApaVital SA către Primăria municipiului Pașcani, avem neclarități pe partea de facturare a apei meteorice. Vă amintim că începând cu luna mai 2015 la Primăria Pașcani există un post pluviometric, iar datele sunt citite și transmise de o persoană cu studii superioare în domeniul meteorologiei. Cu toate acestea, în facturile emise de ApaVital sumele facturate pentru apa meteorică sunt date de cantitățile de precipitații citite la postul pluviometric din Boșteni și nu de cel de pe platoul Primăriei Pașcani. Cu  această ocazie vă rugăm să ne transmiteți care sunt motivele pentru care postul pluviometric din incinta Primăriei nu este cel oficial pentru datele de facturare și cum putem remedia problema?, se arată în comunicat.

ApaVital stabilește cantitatea de precipitații după un pluviometru vechi amplasat în curtea unui localnic din Boșteni. La ultima factură emisă, cantitatea de precipitații căzută era dublă față de cea indicată de către pluviometrul de la Primărie. Rămâne de văzut ce anume vor spune cei de la Centrul Meteo Moldova.

Reamintim faptul că apa meteorică a fost și rămâne o mare problemă pentru agenții economici din Pașcani, facturile fiind dintre cele mai mari. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}    

 

Advertisements

Related posts

Primăria a închis comunicarea cu cetăţenii pe forumul instituţiei

Ema Roman

Prețul gunoiului a scăzut la Iași. La Pașcani, Dumea și Pantazi visează doar la majorări!

Marius Parteni

Primarul celei mai bogate comune din ţară: „Miroslava se va dezvolta mult“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site