NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Guvernul premiază elevii cu 10 pe linie la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Ce sume de BANI vor primi

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 3.000 de lei, stimulente urmând să primească şi absolvenţii de gimnaziu cu nota maximă la evaluarea naţională, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului supus dezbaterii publice.

 

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se menţionează în proiectul Executivului.

  

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educaţiei Naţionale.

În 2017, 137 absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, iar 497 absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

Sursa www.mediafax.ro

Advertisements

Related posts

Două treimi din mamele minore sunt din mediul rural

Redacția

Client supărat! Susţine că a cumpărat pâine cu mucegai de la un supermarket din Paşcani

Ema Roman

Consultații oftalmologice la sediul PSD Pașcani, în lipsa ședințelor cu membrii de partid

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site