RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Grupări infracționale destructurate de polițiști

48 de persoane au fost reținute și 45 au fost arestate preventiv în primele 10 luni ale acestui an. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat 140 percheziţii informatice şi 145 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea a 11 grupări infracționale specializate în infracţiuni din domeniul cybercrime, traficului de droguri, de persoane sau din domeniul economic.

 

 

  

La nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi funcționează structuri de combatere a traficului de persoane, de droguri, în domeniul cybercrime sau econimic care desfășoară permanent activități pentru identificarea şi destructurarea reţelelor infracţionale, specializate în comiterea acestui gen de fapte.

Astfel, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, în primele 10 luni ale anului 2016 au înregistrat peste 140 de sesizări penale din aceste domenii (plângeri, denunțuri, din oficiu).

În cadrul activităților desfăşurate, au fost destructurate 11 grupări infracționale,  169 de membri ai acestora fiind cercetați, dintre care 72 pentru trafic de droguri, 29 pentru infracţiuni informatice, iar 15 pentru trafic de persoane. 

Din totalul persoanelor cercetate, 48 au fost reținute, iar 45 au fost arestate preventiv.

Polițiștii B.C.C.O. Iaşi au organizat acțiuni operative și au efectuat 145 de percheziții domiciliare, dintre care 33 în dosare penale întocmite pentru trafic de droguri, 15 vizând infracţiuni informatice, iar 13 pe linia traficului de persoane.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 30 kg de cannabis, peste 3 milioane de ţigarete şi  5.400 litri de alcool.

Pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 35.000.000 lei.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii ieşeni specializaţi în combaterea criminalităţii au fost organizate în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea procurorilor.

 

 

Related posts

Timp de patru ani, interlopii români au furat motorină de două milioane de dolari de la baza militară din Mihail Kogălniceanu

Redacția

Infractorii români din Italia, organizați în structuri de tip mafiot. Autoritățile din Peninsulă, în alertă

Redacția

Pășcănean încarcerat după ce a condus fără a avea permis de conducere

Teona Gherasim
Încarcă...